Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Pastırmalı Omlet Tarifi

proteinli yumurta tarifi

Pastırması ile meşhur ilimiz Kayseri'nin mutfağı da bir o kadar meşhur. Türk yemeklerinin tadı ise dillere destan. Bu günde o tariflerden biri ile karşınızdayız. Vücut geliştirmecilerin gözdesi yumurta ile Kayserililerin gözdesi pastırma bir araya gelince ortaya enfes bir tat çıkmış. Her ne kadar et fiyatlarından dolayı maliyeti biraz fazla olsa tadı gerçekten muazzam. İşte Pastırmalı Omlet Tarifimiz.

Pastırmalı Omlet Malzemeleri

  • 2 Adet Yumurta
  • İnce Doğranmış pastırma
  • Sıvı Yağ
  • Tuz ve Karabiber

Pastırmalı Omlet Besin Değerleri (75 gr)

Kalori : 165 kcal
Karbonhidrat : 1 gr
Protein : 13 gr
Yağ : 12 gr

Pastırmalı Omlet Nasıl Hazırlanır?

  • Pastırmaları ince dilimler halinde doğrayın.
  • Bir kabın içine 2 yumurtayı, karabiberi ekin ve çatalla iyice karıştırın. Dilerseniz çırpmadan ve sarısını patlatmadan da hazırlayabilirsiniz. 
  • Pastırmaları çok az yağ ile kavurun ve üzerine çırptığınız yumurtalar dökün. 
  • Daha sonra tavanın sapından tutup sallayarak pastırmalı omletinizi pişirin. Bir iki dakika sonra ters yüz ederek her iki yönünü de kızartın. 
  • Çevirirken artistik hareketler yapıp yumurtayı mahvetmeyin. Daha sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Not : Yağı yumurtanın ve pastırmanın yapışmasını önleyecek miktarda kullanmanız kafi, fazlası ise zarardır.
Share

Related Posts:

  • Lor Peynirli Salata TarifiZayıflama yolunda atılan ilk adımlardan biri salata tüketimini arttırmaktır. Birçok diyet programında da salata önemli başrol oynamaktadır. Hal böyle olunca salata çeşitleri de bir hayli önem arz ediyor. Bugünde lezzeti ve be… Read More
  • Yulaf Ezmeli Kurabiye TarifiVücut geliştirme sporunda tatlıların ve şeker içerikli besinlerin yeri yoktur. Bunu hepimiz biliyoruz. Ancak beslenme alışkanlıklarımız ve içimizden gelen tatlı yeme ihtiyacı neticesinde biz vücut geliştirmeciler de bazen tat… Read More
  • Tavuk Sarma TarifiTavuk eti vücut geliştirme sporcuları tarafından oldukça sık tercih edilen bir protein kaynağıdır. Hesaplı ve lezzetli bir protein kaynağı oluşu tavuğu oldukça popüler kılmıştır. Hal böyle olunca tavuk eti ile hazırlanan tari… Read More
  • Yaban Mersinli Yulaf Ezmesi TarifiYulaf ezmesi protein ve karbonhidrat açısından oldukça zengin bir besin öğesidir. Ancak lezzet bakımından bir çok insan yulaf ezmesini sade bir şekilde yemeyi tercih etmemektedir. Yulafı daha lezzetli bir hale getirecek, ihti… Read More
  • Humus TarifiLeblebinin ham maddesi, pilavın vazgeçilmez yancısı nohutun daha bilmediğiniz bir çok özelliği var. Humus adı verilen bu tarifle nohuta bakış açınız değişecek. Yüksek besin değerleri ve lezzeti ile damağınızda tat bırakacak, … Read More

0 Comments:

Yorum Gönder