Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Muzun Faydaları

soyulmuş muz

Tokluk hissi ve enerji sağlama özelliği ile bilinen muz, tropikal bölgelerde yetişen bir meyvedir. Türkiye'de Anamur bölgesinde yetişir. C vitamini, folik asit, magnezyum, potasyum ve lif bakımından oldukça zengindir. Vücut geliştirme sporcuları tarafından antrenmandan önce enerji vermesi için sıkça tüketilmektedir.

Sindirim ve Kilo Kaybı : Lif bakımından oldukça zengin bir besin olan muz sindirim ile ilgili rahatsızlıkların azalmasına yardımcı olur. Ayrıca vücuda bol miktarda enerji verebilen bir meyve olduğundan diyet programlarında vücudun günlük enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılabilir.

Kalp : İçerisindeki mineraller ve yüksek potasyum sayesinde gündelik hayatta vücutta oluşan elektrik akımının gitmesini sağlar. Bu da kalp sağlığınızın daha iyi bir konuma gelmesini sağlar.

Astım : Düzenli muz tüketimi solunum problemi yaşama riskinizi azaltır.

Depresyon ve Ruh Sağlığı : İçerisinde bulunan besin maddeleri sayesinde beyini daha sağlıklı çalıştırarak rahatlatır. Bunun yanı sıra kaslarınızın da rahatlamasını sağlar. Kısacası muz sizi rahatlatarak depresif halden çıkmanıza katkıda bulunur.

Göz Sağlığı : İçerisinde bulunan A vitamini sayesinde gözleri korur ve göz sağlığınızı iyileştirir.

Kemik : Muz her ne kadar kalsiyum bakımından çok zengin olmasa da kemiklere iyi gelecek miktarda kalsiyum barındırır. Ancak onu bu kadar önemli yapan ise içerisinde bulunan frukto-sakkaroz isimli maddedir. Bu madde vücudun kalsiyum emilimini üstlenir. Bu da vücuda alınan kalsiyumun kemiklere daha hızlı ulaşmasını sağlar.

Kanser : Yapılan araştırmalar sonucu muzun böbrek kanserini önlemeye yardımcı olduğu saptanmıştır.

Performans ve Enerji : Ağırlık antrenmanları ve dayanıklılık gerektiren sporlarda muz tüketilmesi performansı arttırır. Aynı zamanda vücutta oluşabilecek krampların da önüne geçer. Antrenman boyunca ihtiyacınızın olan enerjiyi karşılamak için milkshake tarzında hazırlanarak tüketilebilir.

Diyabet : İçerisindeki lifler sayesinde kan şekerinin yükselmesini önler. Şeker içeren meyvelere alternatif olarak muz tüketilebilir. Ancak çok fazla tüketilmesi durumunda kan şekerini yükseltme ihtimali her zaman için göz önünde bulundurulmalıdır. Diyabet hastaları için günde maksimum 1 adet muz tüketimi tavsiye edilir.

Muzun Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 17 gr
Protein : 0.5 gr
Yağ : 0.2 gr
Kalori : 77 kcal

Muz Hakkında Merak Ettikleriniz

Muzun Cinselliğe Faydaları : Muz önemli günlerinizde vücudunuza enerji vererek daha uzun süre sahada kalabilmenizi sağlar. Bu gibi günlerde muz ve kuruyemiş (badem, fındık, ceviz) tüketmenizi tavsiye ederim.

Muzun Zararları : Bilinen başlıca bir zararı bulunmamaktadır. Ancak çok fazla tüketilmesi durumunda sindirim sistemini bozabilir.

Muzun Cilde Faydaları : Bir çok cilt maskesinin tarifinde muz bulunur. Bunun sebebi ise cilt için faydalı maddeler içermesidir. Bazı tariflerde muz kabuğu da kullanılmaktadır. Ancak bana soracak olursanız muzu cildinize sürmek yerine tüketmek hem cildiniz hem de vücudunuz için çok daha sağlıklı olur.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin. Hastalığınız veya rahatsızlığınız sonucu tükettiğiniz besinin vücudunuza bir zararı olabilir. Bu gibi durumlarda doktorunuza danışmalısınız.
Share

Related Posts:

  • Kayısının FaydalarıMalatya şehri ile özdeşleşmiş olan kayısı sarı rengi, kokusu ve lezzeti ile sevilen ve sık tüketilen meyveler arasındadır. Aynı zamanda vücuda oldukça faydalı olan kayısı A ve C vitamini, potasyum, demir ve magnezyum açısında… Read More
  • Patatesin FaydalarıPatates, toprağın altında yumrular halinde büyüyen bir bitki türüdür. İçerisinde bol miktarda nişasta, B, C vitamini, folik asit ve potasyum içerir. Patates bitkisinin boyu 60-70 cm'ye kadar büyüyebilir. Bir çok tüketim şekli… Read More
  • Limonun Faydalarıİçerisindeki C vitamini ve ekşi tadı ile bilinen limonun vücuda bir çok faydası bulunmaktadır. Potasyum, magnezyum, folik asit ve lif bakımından oldukça zengin olan limon, genelde sos olarak kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra … Read More
  • Karpuzun FaydalarıSıcak yaz günlerinde içimizi serinleten karpuz A, C vitamini ve potasyum bakımından zengin bir besindir. Bunun yanı sıra lif oranı düşüktür ve kalorisinin büyük miktarı karbonhidratlardan gelir. Bu nedenle diyet programlarınd… Read More
  • Kirazın FaydalarıGülgiller familyasının bir üyesi olan kiraz A vitamini, potasyum ve lif açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda antioksidan etkisi de vardır. Vücuda yararlı meyveler arasındadır. İçerisindeki besin maddeleri sayesinde bir ç… Read More

0 Comments:

Yorum Gönder