Glukozamin Nedir?
By baka at 20:10
Besin Takviyeleri, faydaları, fiyatı, kas gelişimi, nasıl kullanılır, ne işe yarar, solgar, Supplement Çeşitleri, Supplement Nedir, Supplenement
No comments
Glukozamin tendon, tırnak, deri ve kaslardaki bağ dokularında bulunan oldukça önemli bir yapı taşıdır. Ağır sporlar ile uğraşan kişilerin tendon ve eklemleri normal bir insanınkinden çok daha fazla zorlanır. Bu durumda glukozamin ihtiyacı da artar. Supplement firmaları bunu düşünerek sporcular için kabuklu deniz canlılarından elde edilen bir besin takviyesi geliştirmişler.
Şimdi bazılarınız "Bu glukozaminin kas gelişimi açısından bir faydası yok. Neden kullanayım ki..." diye düşünebilir. Glukozamin kullanmanın önemini bir örnek ile açıklamak istiyorum. Bir futbolcu düşünün. Antrenman sırasında yaptığı yanlış bir hareket sonucu tendonlarını yaralıyor. Bir ay kadar antrenman yapamıyor. Şimdi bu futbolcu 1 ayın sonunda iyileşme süreci biter bitmez maça çıkabilir mi?
Elbette hayır. Vücut geliştirme için de aynısı geçerli. Herhangi bir eklem veya tendon yaralanmasından dolayı antrenmanlardan uzak kalmanız gerekebilir. Bu size form düşüklüğü ve kas kaybı olarak geri döner. Böyle bir duruma düşmemek için glukozamin kullanabilirsiniz.
Ne İşe Yarar? : Eklemlerin ve tendonların güçlenmesine yardımcı olarak antrenman sırasında olası sakatlanma riskinizi en aza indirir.
Nasıl Kullanılır? : Tablet şeklinde olduğundan direkt olarak yutularak kullanılabilir.
Ne Kadar Kullanılmalı? : Besin takviyesi satıcıları günde 3 kapsül kullanımını öneriyor. Ben ise günde 1 kapsülün yeterli olacağı kanaatindeyim. En azından yeni başlayanlar bir kapsülden fazla kullanmamalı. Yine de tercih sizin.
Ne Zaman Kullanılmalı? : Yemeklerden bir saat sonra tok karına kullanılmasını tavsiye ediyorum.
Glukozamin Fiyatları : Bir kutusunda 120 kapsül içeren ürün 50 ila 60 lira arasındadır. Kapsül başı maliyeti 50 kuruş civarındadır.
Besin Takviyeleri kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Editör Yorumu : "Bu ürünü kullanmanız hiçbir zaman tendon ve eklem rahatsızlığına yakalanmayacağınız anlamına gelmez. Bu nedenle antrenmanlarda dikkatli olmanızı ve sakatlığa yol açacak hareketlerden kaçınmanızı tavsiye ederim."
0 Comments:
Yorum Gönder