Karnabahar, ağaç yemeği olarak nam salmış ve sofralarımızda yer etmiştir. İçerisinde bol miktarda C vitamini, mineraller, folik asit, potasyum ve lif barındırır. Bu özelliklerinin yanı sıra besin değerlerinin düşük oluşu onu tam bir diyet besini haline getiriyor. Eğer kilo probleminiz var ise diyet programınıza karnabaharı ekleyebilir ve onunla yapılan tarifleri araştırabilirsiniz.
Kanser : Çağımızın hastalığı olan kanser bir çok insanın ortak sorunu haline geldi. Kansere yakalanma riskimizi düşürmek için sağlıklı beslenmek ve yediklerimize dikkat etmeliyiz. Karnabahar içerisindeki besin maddeleri sayesinde olası kanser riskinizi en aza düşürmenize yardımcı olur.
Antioksidan : Hastalıklara karşı olan savaşımızda en büyük silahımız hiç şüphesiz antioksidanlardır. Vücut direncimizi arttırarak bizi daha sağlıklı kılar. Karnabahar içerdiği vitamin ve beta karoten maddeleri sayesinde antioksidan etkisi oluşturur. Düzenli tüketimde hastalıklara yakalanma riskiniz en aza iner.
Sindirim : İçerdiği yüksek lif oranı ve kolay sindirimi sayesinde sindirim sistemini rahatlatır. Sindirim ile ilgili problemlerin (kabızlık, ülser vb) etkilerini azaltmaya yardımcı olur.
Detoks : Karnabahar besin değerleri itibari ile tam bir diyet yemeğidir. Bir de buna detoks etkisi eklenince tadından yenmez. Vücuttaki zararlı toksinlerin ve maddelerin de atılmasına yardımcı olan karnabahar doğal bir detoks besinidir.
Hafıza ve Beyin : Şekil itibari ile beyine de benzeyen karnabahar hafızayı güçlendirmeye ve alzheimer gibi rahatsızlıkların etkisini azaltmaya yardımcı olur. Bu ve bunun gibi besinleri beslenme programınıza eklerseniz hafıza ile ilgili bir çok probleminde üstesinden gelebilirsiniz.
Eklem İltihabı : İltihap yolu ile ilerleyen bir çok hastalık bulunur. Eklem iltihabı da bunlardan biridir. Karnabahar içerdiği vitamin ve omega 3 yağ asitleri sayesinde iltihap ile oluşan hastalıkların da önüne geçer.
Kemikler : İçerdiği K vitamini ve proteinler sayesinde karnabahar kemik gelişimine katkıda bulunur. Gelişim çağındaki çocukların sağlıklı kemik gelişimi için karnabahar tüketmesini tavsiye ederim.
Kalp : Kalp vücudumuzdaki en önemli organlardan biridir. Ona iyi bakmak da bizim yegane temelimizdir. Karnabahar içerisinde bulunan sulforaphane adındaki bir madde sayesinde kalp sağlığını iyileştirmeye yardımcı olur.
Karnabaharın Besin Değerleri (100 gr)
Karbonhidrat : 5 gr
Protein : 2 gr
Yağ : 0,3 gr
Kalori : 25 kcal
Karnabahar Hakkında Merak Ettikleriniz
Karnabahar Zayıflatır Mı? : Düşük kalorisi ve detoks etkisi ile birlikte karnabahar zayıflamanıza yardımcı olur. Diyet programınıza ekleyebilirsiniz.
Karnabahar Nasıl Tüketilir? : Onu tüketmenin birden çok yolu vardır. Yemeği yapılabilir, haşlanabilir veya kızartılabilir. Açıkcası benim en çok tercih ettiğim tüketim şekli karnabaharın yemeğidir. Oldukça besleyici ve sağlıklıdır.
Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.
Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.
0 Comments:
Yorum Gönder