Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Brokolinin Faydaları

yeşil lahana

Sağlıklı besin dendiği zaman akla ilk gelen besinlerden birisi hiç şüphesiz brokolidir. Sahip olduğu zengin besin öğeleri ve vücuda faydaları nedeniyle sıkça tüketilmelidir. İçerisinde A, C, K vitamini, demir, potasyum, selenyum, kalsiyum, folik asit gibi maddeleri barındırır. Yüksek lif ve antioksidan içerdiğinden diyet programlarının vazgeçilmez besini olmayı başarmıştır. Eğer sizinde brokoliye karşı bir ön yargınız var ise ilk önce tadına bakmalı ve daha sonra objektif bir şekilde tüketip tüketmeyeceğinize karar vermelisiniz.

Kalp : Kalp vücudumuzdaki en önemli organlardan biridir. Brokoli içerdiği omega 3 yağ asitleri ve beta karoten sayesinde kan basıncını düzenler ve kötü kolesterolü azaltır. Olası kalp rahatsızlıklarının oluşmasına zemin hazırlayan tüm etkilerin oluşumu engeller. Daha sağlıklı bir vücut ve daha sağlıklı bir kalp için brokoliyi beslenme programınıza ekleyebilirsiniz.

Kanser : İçerisindeki besin maddeleri sayesinde bir çok kanser hücresinin oluşmasını engeller. Kansere yakalanma ihtimalinizi düşürür ve genel sağlığınızı iyileştirir.

Detoks : Vücuttaki zararlı toksinlerin ve atık maddelerin atılması durumuna detoks denir. Bunu tükettiğimiz çeşitli besinler yardımı ile yapabiliriz. Bu besinlerden biri de brokolidir. Doğal bir detoks etkisi oluşturan brokoli zayıflamanıza ve yağ yakmanıza da yardımcı olur.

Şeker ve Tansiyon : Kan basıncının dengelenmesinde yardımcı olan brokoli aynı zamanda vücuttaki insülinin daha iyi bir şekilde kan şekerini dengelemesine destek olur. Özellikle orta yaştaki kişilerin bu gibi sorunlara karşı haşlanmış brokoli tüketmesini tavsiye ederim.

Mide ve Sindirim : Brokoli lifli bir besin olduğundan sindirim sistemi için oldukça fayda sağlar. Kabızlık ve mide sorunları yaşayan kişilerin brokoli tüketmesini tavsiye ederim.

Göz ve Katarakt : İçerisindeki besin öğeleri (özellikle A vitamini) sayesinde göz sağlığının iyileşmesinde ve gözde meydana gelecek rahatsızlıkların etkilerinin azalmasına yardımcı olur. Sağlıklı gözlerinizi olası hastalıklara ve rahatsızlıklara karşı korur.

Cilt Bakımı : Sağlıklı görünen bir cilt için sağlıklı besinler tüketmek gerekir. Vücudumuzun ve cildimizin vitamin ve minerallere ihtiyacı vardır. Brokolinin içerisinde bulunan beta karoten, vitaminler ve amino asitler cildinizin sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Bağışıklık : İçerdiği bete-karoten ve vitaminler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Olası hastalıklara karşı vücudunuzu dinç tutar.

Kemik Gelişimi : Sağlıklı bir kemik gelişimi için brokoli tüketimi oldukça faydalıdır. Özellikle büyüme çağındaki çocukların kemik gelişimi ve büyümesine destek vermek için brokoli vb. faydalı besinleri tüketmesi oldukça önemlidir.

Anemi : Kansızlık bir çok insanın sorunu haline geldi. Bu sorunun başlıca sebebi ise demir eksikliğidir. Brokolinin içerisinde bulunan demir ve protein kansızlık sorunun azalmasına yardımcı olur. Anemi sorunu yaşayan kişilerin brokoli vb. besin öğelerini beslenme programlarına eklemelerini tavsiye ederim.

Brokolinin Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 2,5 gr
Protein : 3,5 gr
Yağ : 0,2 gr
Kalori : 26 kcal

Brokoli Hakkında Merak Ettikleriniz

Brokoli Zayıflatır Mı? : Kalori miktarı oldukça düşük olduğundan zayıflamanıza yardımcı olur. Bunun yanı sıra brokoli detoks etkisi ile de bilinir. Yağ yakmak ve forma girmek için bire bir. Beslenme veya diyet programınıza gönül rahatlığı ile ekleyebilirsiniz.

Brokoli Nasıl Pişirilir? : Haşlama veya kızartma yöntemi ile pişirilebilir. Yemeği de yapılabilir. Ancak en sağlıklı yöntem haşlama yöntemidir.

Brokoli Suyunun Faydaları : Brokoli suyunun faydaları da yukarıda saydıklarımızla aynıdır. Eksiği veya fazlası yoktur.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin.
Share

0 Comments:

Yorum Gönder