Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Tavuk Ciğeri Tarifi

tavuk eti hazırlama tarifi

Düşük bütçeye sahip fitnesscılar için her türlü ucuz protein kaynağı altın madeni gibi değerli. Kırmızı etin fiyatları yüksek olduğundan ciğer ve tavuk eti gibi ürünlerin özellikle biz vücut geliştirmeciler için önemi bir hayli yüksek. 100 gramında yaklaşık 21 gram protein bulunan tavuk ciğerini sitemizde bulunan bu tarifle leziz bir hale getirebilirsiniz. İşte leziz tavuk ciğeri tarifimiz;

Tavuk Ciğeri Malzemeleri


  • 500 gram tavuk ciğeri
  • Sarımsak
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı Yağ

Tavuk Ciğeri Besin Değerleri
(100 gram)

Enerji : 150 kcal
Karbonhidrat : 0,6 gr
Protein : 21 gr
Yağ : 5 gr

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?


  • Tavuk ciğerleri paketinden çıkarılıp iyice temizlenir ve pişirilecek tavaya konulur.(Tavanız teflon değil ise ciğerlerin yapışmaması için bir miktar yağ ekleyebilirsiniz.)
  • Daha sonra orta ayardaki ateşte ciğerleri de ilave ettiğimiz tavamızı ısıtabiliriz.
  • Pişirme esnasında üzerine istediğiniz baharatları (pulbiber, karabiber, kekik) ekleyerek biraz karıştırın.
  • Pişirme süresi yaklaşık 5-10 dakika sürer. Daha sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
Share

0 Comments:

Yorum Gönder