Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Televizyonda görmek istediklerimiz/Kültür - Sanat/milliyet blog




Çalışan biri olarak gündüzleri televizyon izlemiyorum. Ancak akşamları ve hafta sonları izleme fırsatım oluyor. Geçenlerde bir hafta evde kaldım. İnanın televizyonda gündüz kuşağı içerisinde ki programları izleyince inanamadım. Bizim halkımız için yapılan programlar bu kadar basit olmamalıydı.

Gündüz programlarını genellikle çocuklar ve ev hanımları izliyor. Tabi ki içlerinde iyi olanlarda var. Ama ya o reyting uğruna yapılan programlar.... Kadınlarımız için yapılan programların hepsinde medyatik insanlar ve onların hayatları yer alıyor. Bu programlar gerçekten reyting alıyor mu? Yoksa evdeki bayanlarımız başka yapacak işleri olmadığı için mi bu programları tercih ediyor?

Hiç kadının sesi programını izlediniz mi? Tamam belki bunlar ülkemizde yaşanan olaylar ama bu kadar gözönünde olması şaşırtıcı değil mi? Bana göre o programları izleyen insanların da psikolojisi bozulur. Düşünsenize sürekli aldatan, terkeden, şiddet uygulayan eşler anlatılıyor. Bir müddet sonra sizin aklınıza da acaba benim eşim de bunları yapar mı diye gelmez mi? Tabi ki gelir, ne kadar etkilenmem deseniz de etkilenirsiniz. Bu sadece kadının sesi programı için değil bunun gibi bir çok proram var.

Akşamları ise televizyonda bir dizi furyası almış başını gidiyor. Dizileri bir senaryo olarak görüp izledikten sonra bir sorun yok. Ama onları gerçekmiş gibi değerlendirenler ne olacak? Dizilerin senaryoları, ya mafya ağırlıklı ya da zenginlik iyi yaşam üzerine kurulu değil mi? Ülkemiz şartlarında dizilerde ki gibi yaşayan kaç aile var? Bunlar insanları özellikle de gençleri etkilemiyor mu? Gençlerimiz o dizilerde ki gibi yaşamak istiyor. Doğalı da bu, insan her zaman daha iyisini ister.

Hele ki şu şöhret yarışmalarına ne demeli. Gençler okumak yerine bu şekilde kolay yoldan bir yerlere gelmek istiyorlar. Binlerce insan umudunu bu yarışmalara bağlamış durumda.

Tabiki televizyonun içinde her türden program olmalı. Yine de ben insanlara bir şeyler öğreten programların ağırlıkta olmasını isterim. Mesela sağlıklı beslenmeyle ilgili, ev hanımlarına yeni hobiler kazandıracak programlar, yapabilecekleri spor, areboik programları, örgü, dantel programları, gençlere ileride yapabilecekleri mesleklerle ilgil programlar... v.s. Yani gerçekleri yansıtan, ülkemiz insanına hitap eden programlar olmalı. Bunların arasında diğerleri de olmalı ki seçim yapma şansımız artsın.

Eminim ki bu tür programlar arttığı zaman reytingler bunlara kayacaktır. İnsanlarımıza sadece magazinel olayları vermemek gerekir. Hepsinin karması yapılmalı. Sizce de öyle değil mi? Siz televizyon izlerken ne görmek istersiniz?

Blog,Blog Milliyet,Alıntı,Bayram Cigerli, bayramcigerli.blogspot.com, Kültür,Sanat,

Share

0 Comments:

Yorum Gönder