Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Anne Baba Hakki




ANNE-BABA HAKKI

Isrå suresinin 23 ayetinde Allah (cc) sadece kendisine kulluk edilmesini emret tikten hemen sonra, ana-babaya iyilik ve ihsanda
 bulunulmasını istemektedir. Bu, ana-baba hakkının Allah hakkından hemen sonra geldiğinin ve ne kadar önemli olduğunun açık göstergesidir.

Konuyla ilgili ayetlerin bize yüklediği görev; ana-babamıza öf bile demememiz. onları incitecek hiçbir söz ve davranışta bulunmamamız; onlara sevgi, saygı ve il giyle yaklaşmamız ve en önemlisi onlara dua etmemizdir. Hatta onlar Allah'a şirk koşan kimseler olsalar ve bizi de müşrik olmaya zorlasalar bile, onlarla dünyada güzel güzel geçinmemizdir.

Peygamber Efendimiz de konuyla alakalı olarak bir hadis-i şerifinde şöyle buyur muştur: "Ana ve babasının ihtiyarlık zamanlarında, bunlardan birine yahut ikisine yetişip de, (kendilerine gereken hürmet ve hizmette bulunmadığı için) cenneti hak edemeyen kimsenin burnu yerlerde sürünsün! (Bu ifadeyi üç kere tekrar etmişti)."

(Müslim, Birr. 9)

Takvim Yazıları, Bayram Cigerli,Havadan Sudan, bayramcigerli.blogspot.com,Dini Konular,Önemli Konular,Bilmeniz Gerekenler, Bir Ayet, Bir Hadis, Soru-Cevap,

Share

1 Comments:

  1. With all the doggone snow we have gotten recently I am stuck inside , fortunately there is the internet, thanks for giving me something to do.
    I got a lump in my throat when I thought of that.
    shopbymark

    YanıtlaSil