Koyu yeşil yapraklı sebzelerin sağlık açısından olumlu etkileri yadsınamaz bir gerçektir. Roka içerisinde A ve C vitaminleri, demir, kalsiyum, potasyum ve lif barındırır. Tadı diğer koyu yeşil yapraklı sebzelerden çok daha farklıdır. Vücut için oldukça faydalıdır. Yemeklerin yanında hazırlayacağınız salataların içerisinde rokaya yer ayırsanız iyi edersiniz.
Kemik ve Beyni Sağlığı : K vitamini bakımından zengin olan roka kemik gelişimi ve beyin sağlığını olumlu etkiler. Vücudun genel sağlığını iyileştirerek bedensel gelişimi destekler.
Bağışıklık Sistemi : C vitamini ve antioksidanlar bakımından zengin olan roka hastalıklara karşı vücut direncini arttırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında roka tüketimi olası hastalıklara karşı korunmanıza yardımcı olur.
Kanser : Rokanın içerisindeki besin maddeleri kanser hücrelerin oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Prostat, meme, yumurtalık ve kolon kanserine yakalanma riskinizi düşürür.
Diyabet : Vücudun insülin duyarlılığını arttırarak diyabet etkilerinin azalmasına yardımcı olur. Kan şekerini dengeleyerek genel sağlığınızı iyileştirir.
Görme : Roka içerisinde bulunan besin öğeleri sayesinde yaşlanmaya bağlı görme bozukluklarının oluşumunu geciktirmeye yardımcı olur.
Kilo Verme : Düşük kalorili ve vücuda faydalı bir besin olan roka size tokluk hissi sağlayarak kilo kontrolüne yardımcı olur. Özellikle roka ile hazırlanan salataların düzenli tüketimi tartıdaki rakamların değişmesine yardımcı olur.
Rokanın Besin Değerleri (100 gr)
Karbonhidrat : 3.5 gr
Protein : 2.5 gr
Yağ : 0.6 gr
Kalori : 25 kcal
Roka Hakkında Merak Ettikleriniz
Rokanın Cinsel Faydaları : Rokanın afrodizyak etkisi vardır. Cinsel arzuyu tetikler ve cinsel gücü arttırır.
Rokanın Anne Sütüne Etkisi : Folik asit ve antioksidan bakımından zengin olan roka hamile annelerin kansızlık problemini azaltır ve anne sütünün artmasına yardımcı olur.
Rokanın Cilde Faydaları : İçerisinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde cilt kusurlarının azalmasında ve cildin sağlıklı bir görünüme kavuşmasını yardımcı olur.
Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.
Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.
0 Comments:
Yorum Gönder