Bulgurun kaliteli karbonhidratlar sınıfında olması onu vücut geliştirmeciler tarafından çok cazip bir besin haline getiriyor. 100 gramında 12 gram protein ve 76 gram karbonhidrat bulunuyor. Kilo almak ve kas yapmak isteyenler için bu tarif biçilmiş kaftan.
Bulgur Pilavı Malzemeleri
- 250 gram bulgur
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 1 orta boy soğan
- 1 adet biber
- Su
- Tuz
- Pul biber
Bulgur Pilavı Besin Değerleri (1 Porsiyon)
Enerji : 150 kcal
Karbonhidrat : 23 gr
Protein : 4 gr
Yağ : 4.5 gr
Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
- Soğanı ve biberi ince ince doğrayın.
- Daha sonra temiz bir tencereye bir miktar yağ ekleyerek soğanı ve biberi ilave edin. Soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
- Salçanızı da tencereye ekleyin ve karıştırın.
- Son olarak iyice yıkayıp süzdüğünüz bulguru tuz ve pulbiber de ekleyerek karıştırın. Bu esnada hiç beklemeden suyunuzu da ilave edin.
- Daha sonra bulgur suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. İlk kez yapıyorsanız ara kontroller ile piştiğinden emin olabilirsiniz.
- Piştiğinden emin olduğunuz bulguru servis edip afiyetle tüketebilirsiniz.
Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
0 Comments:
Yorum Gönder