Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

L-ARGİNİNE NEDİR L-ARGİNİNENİN SPERMLERE ETKİSİ


L-Arginine amino asiti spermin olgunlaşması ve sperm miktarının artışını sağlamak amacıyla kullanılması gereken en önemli beslenme desteklerinden birtanesidir.Prostat bezinden salgılanan erkeklik sıvısı içerisinde yoğun bir miktarda bulunan l-arginine amino asitinin düzenli olarak 3 ay ila 6 ay arasında günlük 1000 mg - 4000 mg arasında kullanımı erkekte sperm kalitesinde ve sayısında oldukça belirgin artış sağlayacaktır.
Tabiki sperm kalitesinin ve sayısının arttırılmasının yanında aynı zamanda sperm hareketliliğininde kolaylaştırılması gerekmektedir ,bu işi en iyi yapan beslenme desteklerinden biriside L-Carnitine dir.Daha çok yağ yakıcı etkisi ön plana çıkarılmış bir madde olan l-carnitin günlük ortalama 1000mg-3000mg arasında kullanıldığında yine 3 ay içerisinde sperm hareketliliğinde belirgin iyileşme görülmektedir.
Bunun yanında spermin yapısını dış etmenlerden (oxidatif etki) korumak için iyi bir antioxidant kullanılmasının ayrıca sperm kalitesini arttıracağı büyük olasıdır.
Bir başka en önemli destek ise hiç kuşkusuz zinc(çinko) dir.Zinc özellikle spermin yumurtayı daha kolay delmesine yardımcı olan bir mineraldir bu bağlamdada kullanılmasında extra fayda sağlanacaktır.



Kullanmadan önce bu konuda uzman bir doktora danışmanız her halukarda yararınıza olucaktır.
Share

0 Comments:

Yorum Gönder