Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Ispanak Yemeği Tarifi

ıspanak nasıl pişirilir

Temel Reis yemeği olarak da bilinen ıspanağın faydaları saymakla bitmez. İçerisindeki demir ve yüksek besin değerleri onu sporcular için vazgeçilmez bir yemek yapmaya yetiyor. Ev yemeklerinden biri olan ıspanak yemeğini siz de evinizde hazırlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken gerekli malzemeleri temin etmek ve hazırlama aşamalarını adım adım takip etmek.

İlk denemelerinizde alıştığınız ıspanak lezzetini yakalayamayabilirsiniz. Ancak bir kaç denemeden sonra oldukça lezzetli ıspanak yemekleri hazırlayabilecek tecrübeye kavuşacaksınız. Bundan şüpheniz olmasın. İşte ev yemeklerinin şahı Ispanak Yemeği Tarifimiz;

Ispanak Yemeği Malzemeleri

  • 1 Kg Ispanak
  • Yarım Bardak Pirinç
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • Sıvı Yağ
  • Domates Salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Ispanak Yemeği Besin Değerleri

Kalori : 133 kcal
Karbonhidrat : 10 gr
Protein : 5 gr
Lif : 4 gr
Demir : 5 mg

Ispanak Yemeği Nasıl Hazırlanır?

  • Ispanakları güzelce temizleyin ve doğrayın. Daha sonra soğanları doğrayıp yağ ile birlikte tencereye atın. 
  • Pembeleşinceye kadar kızartın. Yanmamasına özen gösterin ve salçayı da eklemeyi unutmayın. Eğer soğanlar fazla pişerse lezzetini kaybeder. 
  • Ardından ıspanakları da ekleyip eriyinceye kadar kavurun. Bu sırada yarım bardak yıkanmış pirinci, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyebilirsiniz. 1 su bardağı kaynar suyu da tencereye ekleyerek pirinçler pişinceye kadar pişirin.
  • Yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişerse pirinçler istediğiniz kıvama gelecektir. Bu aşamada su eklemeniz gerekebilir. 
  • Ara kontroller yaparak içindeki su miktarını ve tuzunun yeterli olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not : Ispanakları yeterince yıkadığınızdan emin olun. Ne kadar temiz görünseler de aralarında pis kalan kısımlar olabiliyor. Bu nedenle yemeğe katmadan önce temiz olduklarından emin olun.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Yanında Ne Gider : Ispanak çoğunlukla yoğurtla birlikte tüketilir. Yoğurt bir de sarımsaklı olursa tadından yenmez.
Share

0 Comments:

Yorum Gönder