Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Brokolili Tavuk Tarifi

sağlıklı beslenme tarifleri

Takip ettiğiniz bir fitness model varsa onların ne kadar çok brokoli tükettiğini gözlemlemişsinizdir. Yabancıl ülkelerde sıkılıkla kullanılan ve çok sağlıklı bir besin öğesi olan brokoli ülkemizde "tadsız-tuzsuz" tanısı konarak tüketilmemektedir. Ancak bu ön yargıdan bir an önce kurtulmanızı ve bu tarifi evinizde hazırlamanızı tavsiye ederim.

Brokolili Tavuk  Malzemeleri

  • 500 gram tavuk
  • 450 gram brokoli
  • 1 tatlı kaşığı yağ
  • 1 tutam tuz
  • Baharatlar

Brokolili Tavuk Besin Değerleri 

Enerji : 268 kcal
Karbonhidrat : 10 gr
Protein : 49 gr
Yağ : 5 gr

Brokolili Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğüsünü kuş başı olacak şekilde kesin.
  • Brokolilerin saplarını brokoliyi kırmadan kesin,ve parça parça ayırın.
  • Brokolileri iyice yıkayın. Temizlendiklerinden emin olun.
  • Boş bir tencereye önceden dilimlemiş olduğunuz tavuk göğüslerini koyun, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin.
  • 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ve 1 tutam tuz eklenip, karıştırın. Tencerenin altını orta ayarda yakın.
  • Tavuğu ilave ettiğimiz suyun üzerine de brokolilerinizi koyup, kapağı yarım açık kalacak şekilde kapatın.
  • 20 dakika sonra kapağı tam kapatılarak, 5-10 dakika kadar daha pişirin.
  • Brokolilerin daha lezzetli olması için limon ekleyebilirsiniz.. Tavuklara da damak tadınıza göre karabiber, pul biber, kekik gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
Share

0 Comments:

Yorum Gönder