Takip ettiğiniz bir fitness model varsa onların ne kadar çok brokoli tükettiğini gözlemlemişsinizdir. Yabancıl ülkelerde sıkılıkla kullanılan ve çok sağlıklı bir besin öğesi olan brokoli ülkemizde "tadsız-tuzsuz" tanısı konarak tüketilmemektedir. Ancak bu ön yargıdan bir an önce kurtulmanızı ve bu tarifi evinizde hazırlamanızı tavsiye ederim.
Brokolili Tavuk Malzemeleri
- 500 gram tavuk
- 450 gram brokoli
- 1 tatlı kaşığı yağ
- 1 tutam tuz
- Baharatlar
Brokolili Tavuk Besin Değerleri
Enerji : 268 kcal
Karbonhidrat : 10 gr
Protein : 49 gr
Yağ : 5 gr
Brokolili Tavuk Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüsünü kuş başı olacak şekilde kesin.
- Brokolilerin saplarını brokoliyi kırmadan kesin,ve parça parça ayırın.
- Brokolileri iyice yıkayın. Temizlendiklerinden emin olun.
- Boş bir tencereye önceden dilimlemiş olduğunuz tavuk göğüslerini koyun, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin.
- 1 tatlı kaşığı kadar zeytinyağı ve 1 tutam tuz eklenip, karıştırın. Tencerenin altını orta ayarda yakın.
- Tavuğu ilave ettiğimiz suyun üzerine de brokolilerinizi koyup, kapağı yarım açık kalacak şekilde kapatın.
- 20 dakika sonra kapağı tam kapatılarak, 5-10 dakika kadar daha pişirin.
- Brokolilerin daha lezzetli olması için limon ekleyebilirsiniz.. Tavuklara da damak tadınıza göre karabiber, pul biber, kekik gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.
Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
0 Comments:
Yorum Gönder