Meyvelerle başlayalım
- Yaban mersini, Ahududu, Böğürtlen (proanthocyanidins olarak bilinen antioksidanları içerir)
- Çilek, Ahududu, Böğürtlen (Ellagic Acid içerir)
- Karpuz(En sevindirici haber olsa gerek. Çok seviyorummmm :)) Yüksek miktarda Likopen(Lycopene) içerir ki Likopen karpuza o kırmızı rengi verir)
- Turunçgiller, greyfurt, limon (carotenoids, flavonoids, coumarins, limonoids, ve terpenes)
- Kivi
- Avokado (Glutathione)
- Havuç (Beta Carotene içerir) Havuca rengini veren madde
- Ispanak (Beta Cartotene, Lutein and glutathione içerir)
- Domates (Lycopene, glutathione)
- Yeşil biber (Beta Carotene)
- Brokoli (indole-3-carbinol (I3C), Beta Carotene ve Glutathione)
- Badem
- Ceviz
- Fındık
- Balkabağı
- Ayçiçeği
- Sarımsak (Antioksidan hazinesi, glutathione içerir ayrıca anti-fungal ve anti-viral )
- Yeşil çay, Siyah çay (Yeşil çay %90 fazla catechin maddesi içerir)
- Karanfil
- Kekik
- Tarçın
0 Comments:
Yorum Gönder