Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

EGZAMA KİMLERDE OLUR EGZAMANIN TEDAVİSİ NASILDIR

Egzama nedir? Egzama, genellikle 1 yaş civarında en yoğun olarak görülen, kaşıntılı bir cilt hastalığıdır. Alerjik bir hastalık olan Egzama'nın çocuklarda görülme oranı %2 civarındadır. Eğer annede de alerjik hastalık varsa bu oran %27'ye kadar çıkar.


Genellikle 2 yaşından sonra Egzama kaybolur. Fakat daha uzun sürmesi yada tamamıyla geçmemesi de mümkündür.

Egzama Belirtileri deride kızarıklıklar ve döküntüler şeklinde ortaya çıkar. Egzama olan bölgede kaşınma, sivilceye benzer belirtiler ve bazen sutoplanması da görülebilir. Kaşıntılı egzama derinin tahriş olup enfeksiyonun yayılması sonucu iltihaplanmaya ve ağrıya neden olabilir. Bütün vücutta görülebileceği gibi belli bir bölge ile sınırlı da olabilir. Genellikle boyun altı, yanaklar, dirsek içleri ve diz arkası Egzamadan en çok etkilenen bölgelerdir.

Egzama bulunan bölgeyi kaşımamak ve sabun kullanmamak gerekir.Egzamanın nedenleri ruhsal olabileceği gibi deriyi tahriş edici maddeler, enfeksiyon, kozmetik ilaçlar, giysiler de olabilir.

Egzama Tedavisi için öncelikle egzemaya neden olan sebeplerden korunmak gerekir. Bu nedenle, fazla üzülmemek, deriyi tahriş edebilecek maddelerden (çamaşır suyu, deterjan, sabun gibi) uzak durmak, kozmetik ilaçlara mesafeli durmak ve sentetik giysilerden sakınmak faydalı olacaktır. Ayrıca, acılı ve baharatlı yiyecekler de azaltılmalıdır. Bütün bu önlemlerin yanında çeşitli krem ve ilaçlar da tedavide kullanılabilmektedir. Ayrıca, bitkisel tedavi olarak Isırgan otu ve soğan şikayetleri azaltmaya yardımcı olur.

Share

0 Comments:

Yorum Gönder