Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Gribe İyi Gelen Besinler

nezne burun akıntısı

Özellikle soğuk kış aylarında, ani hava değişimlerinde veya herhangi bir sebepten dolayı vücudumuz dışarıdan virüs kapabilir ve hasta olabiliriz.  Burun akıntısı, boğaz ağrısı, halsizlik, yüksek ateş, öksürük ve vücut genelinde bir ağrı olarak kendini gösterebilir. Bu aşamada tüketeceğiniz besinler hastalığın geçiş süreci için oldukça önemlidir. Vitamin ve mineral bakımından zengin besinler tüketerek ve doğru beslenerek hastalığın en kısa sürede geçmesini sağlayabilirsiniz. İşte gribe iyi gelen besinler;

Grip İçin Tüketilmesi Gereken Besinler

Çorba : Sıcak bir çorbadan başka gribe iyi gelen başka bir şey daha yoktur. Boğaz ağrısı ve öksürük için bire bir. Sizi hastalıklardan korur ve grip etkilerinin en kısa sürede geçmesine yardımcı olur.

Turunçgiller : C vitamini bakımından zengin olan turunçgiller, gribin etkilerinden hızlı bir şekilde kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Nar : Demir, potasyum ve C vitamini bakımından zengin olan nar, aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendirerek sizi hastalıklara karşı korur. Kış meyvesi olmasına şaşırmamak gerek.

Kırmızı Biber : Grip olanların C vitamini bakımından zengin besinler tüketmesi gerektiğini herkes bilir. Kırmızı biber portakaldan tam 2 kat daha fazla C vitamini içerir. Grip etkilerini azaltmak için bire bir.

Elma : Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği ile de bilinen elma bol miktarda pektin, vitamin ve mineral içerir. Düzenli olarak elma tüketen kişilerin gribe yakalanma oranı tüketmeyenlere göre daha düşüktür.

Üzüm : A ve C vitamini bakımından zengin olan üzüm, vücudun direnç seviyesini arttırarak hastalıklardan korunmanıza ve iyileşme sürecinizin hızlanmasına yardımcı olur.

Şeftali : Vücudunuzu gribe karşı koruyacak bir çok maddeyi içerisinde barındıran şeftali, tam bir hastalık düşmanı. Şeftali ile aranızı iyi tutmanızda fayda var.

Sarımsak : Vücutta bulunan virüsleri yok etmek için sarımsak bire birdir. İçerisinde bol miktarda sülfür bulundurur. Sülfür giren yere dert girmez.

Soğan : Doğal bir antibiyotik olan soğan, grip sezonunda tüketilmesi gereken besinler arasında. Salatanıza veya tükettiğiniz besinlerin arasına eklemenizi tavsiye ederim.

Lahana : D vitamini bakımından zengin olan lahana bağışıklık sisteminizi güçlendirerek vücudunuzun mikroplara karşı direncini arttırır.

Domates : İçerdiği likopen maddesi sayesinde vücudunuzun grip ve nezne gibi hastalıklardan korunmasını sağlar.

Balık : Omega 3 bakımından zengin olan balık grip ve benzeri enfeksiyonlardan vücudunuz uzak tutar. Sağlıklı bir insanın haftada en az bir kere balık tüketmesi gerekmektedir.

Kırmızı et : İçerisinde bol miktarda protein bulunur. Vücudunuzun kendi toparlaması ve ihtiyacı olan proteini sağlayabilmek adına kırmızı et tüketmenizi tavsiye ederim.

Yulaf : İyi ve kaliteli bir karbonhidrat kaynağı olmasının yanı sıra yulaf, bağışıklık sistemini de güçlendirerek sizi hastalıklara karşı daha dirençli kılar.

Bal : Sağlıklı bir besin öğesi olan bal, antibakteriyel özelliği ile sizin hastalıklara karşı daha dirençli olmanızı sağlar.

Yoğurt : Vücut için yararlı bakteriler içeren yoğurt, bağırsaklarınızın mikroplara karşı daha dirençli olmasını sağlayarak sağlığınıza kavuşmanıza yardımcı olur

Badem ve Ceviz : Soğuk algınlığı ve gribe karış sizi koruyarak vücudunuzu daha dirençli kılar. Her gün az bir miktar da olsa badem ve ceviz tüketmenizi tavsiye ederim.

Yeşil çay : Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği de olan yeşil çay, uzmanlar tarafından da tüketilmesi gereken besinler arasında.

Zencefil : İçerisinde bulunan gingerol maddesi sayesinde sizi enfeksiyonlara karşı korur. Çay olarak da tüketebilirsiniz.

Tavsiyelerimiz : Boş kalori diye tabir ettiğimiz abur cubur (cips, kola, şeker) ve fast food besinlerden uzak durun. Mümkün olduğunca vitamin bakımından zengin ve vücudunuz için faydalı besinler tüketmeye gayret edin.

İyi Gelen Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Burada vermiş olduğumuz bilgiler tavsiye niteliğindedir. Bir kişi için faydalı olan bir besin başka bir kişi için zararlı olabilir. Doktorunuza danışmadan hareket etmeyiniz.
Share

0 Comments:

Yorum Gönder