Bilgi veren blog sayfanız varsa ve okuyucular bu yazınızı beğendiyse anında çıktısını alabilecekler. Özellikle ders notları gibi veya bir konu hakkında bilgiler içeren dilekçe örnekleri gibi yazılarda çok büyük bir kolaylık olur. Hatta kendi yazılarınızın da çıktısını alarak arşivleyebilirsiniz.
Yazdır Butonu Nasıl Eklenir?
Öncelikle Temanızın içinde Ctrl+F ile arama yaparak </head> kodunu bulun ve hemen üstüne aşağıdaki css kodunu yapıştırın.
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<style media='print' type='text/css'>
.print-btn {position: absolute;right: 0;top: 10px;font-size: 20px;}
a.print-btn {color: #666!important;}
@media screen and (max-width:480px){.print-btn{display:none}}
</style>
</b:if>
Daha sonra javascript kodunu eklemek için aynı alanda <data:post.body/> kodunun altına aşağıdaki kodu ekleyerek kaydedin.
<b:if cond='data:blog.pageType == "item"'>
<a class='print-btn' href='javascript:print(document)' target='_blank' title='Bu sayfayı yazdır'><i class='fa fa-print'/></a>
</b:if>
Önemli: <data:post.body/> kodunu arattığınızda bir kaç tane bulabilirsiniz. Doğru olanı anlamak için benzer yazılar veya yazıyı paylaş gibi kodların bulunduğu yeri seçin. Kodlarla ilgili bilginiz yoksa mutlaka sayfanın yedeğini alın. Deneme yanılma ile Yazdır butonu için en uygun yeri bulabilirsiniz. Aşağıdaki görselde diğer blog sayfamda yorumların altına ekleyerek doğru yer olduğunu düşündüm.
0 Comments:
Yorum Gönder