Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Tavuklu Makarna Tarifi

etli proteinli makarna tarifi

Vücut geliştirme ile uğraşan kişiler için pratik tarifler çoğu zaman hayat kurtarıcı olabilir. Antrenmandan sonra yemek hazırlamak zordur. Çünkü çok açsınızdır ve bir an önce besin tüketmek istersiniz. Bu gibi durumlarda pratik ve protein deposu tarifler hazırlamalısınız. Günlük yaşantınızda oldukça kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif tam bir karbonhidrat ve protein deposu. Sık tüketilen makarna ve tavuk göğüsünü bir arada tüketmenizi sağlayacak bu tarifi bir an önce denemenizi tavsiye ederim.

Tavuklu Makarna Malzemeleri

  • Yarım paket makarna
  • 250 gram Tavuk Göğsü
  • 1 adet Soğan
  • 1 diş Sarımsak
  • 1 adet Kırmızı Biber
  • 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
  • Tuz, Pul Biber

Tavuklu Makarna Besin Değerleri (100 gr)

Kalori : 123 kcal
Karbonhidrat : 9 gr
Protein : 7 gr
Yağ : 6 gr

Tavuklu Makarna Nasıl Yapılır?

  • Boş bir tencereye su koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra makarnaları suyun içine atın. İçerisine bir miktarda tuz ekleyin ve makarnalar yumuşayıncaya kadar haşlayın. 
  • Makarnaları haşlandıktan sonra süzgeç yardımı ile suyunu süzün. Daha sonra içini boşaltmış olduğunuz tencerenin içerisine süzdüğünüz makarnaları koyun.
  • Tavuklu sosu hazırlamak için az miktar yağ ile küçük dilimler halinde doğramış olduğunuz tavuk göğsünü tavaya atın. Üzerine ince doğranmış soğan ve sarımsak ilave edip bir süre daha kavurun. En sonunda ise salça, pul biber ve tuz ilave edip iyice karıştırın.
  • Son aşamada ise hazırlamış olduğunuz tavuk sosunu makarnanız ile karıştırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Share

0 Comments:

Yorum Gönder