Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Kirazın Faydaları

dalından kıpkırmızı kiraz

Gülgiller familyasının bir üyesi olan kiraz A vitamini, potasyum ve lif açısından oldukça zengindir. Aynı zamanda antioksidan etkisi de vardır. Vücuda yararlı meyveler arasındadır. İçerisindeki besin maddeleri sayesinde bir çok hastalığın ve rahatsızlığın etkilerinin azalmasına yardımcı olur.

Kas Ağrıları : Yapılan bir takım araştırmalar sonucu kiraz suyu tüketen kişilerin tüketmeyenlere oranla daha az kas ağrısı yaşadıklarına rastlanmıştır. Antrenmanlardan önce bir miktar kiraz veya kiraz suyu tüketmenizi tavsiye ederim.

Alzheimer : Kirazın içerisinde bulunan antioksidanlar hafızayı kuvvetlendirerek alzheimer etkilerinin azalmasına yardımcı olur.

Kalp Krizi : Kırmızı rengi ile kalp dostu olan kiraz, yüksek tansiyon, diyabet ve kolesterol gibi hastalıkların etkilerini azaltarak kalp krizi riskini en aza indirir.

Cilt Sağlığı : İçerisindeki antioksidanlar sayesinde kiraz cildi onararak daha genç görünmenizi sağlar. Düzenli şekilde kiraz suyu veya kiraz tüketimi deri ile ilgili hastalıkların önüne geçerek yaşlanma etkilerini en aza indirir.

Diyabet : Diğer meyvelere oranla daha düşük bir glisemik endeks barındıran kiraz, özellikle diyabet hastalarının meyve ihtiyaçlarını karşılamaları için alternatif olarak kullanabilecekleri bir besin öğesidir.

Deliksiz Uyku : İçerisinde bulunan melatonin maddesi sayesinde kesintisiz bir uyku çekebilirsiniz. Özellikle uzun yol yapacak kişilerin kiraz suyu tüketmesi, daha iyi bir yolculuk deneyimi için oldukça önemlidir.

Not : Araba kullanacak kişiye kiraz suyu tavsiye etmiyoruz. Sadece yolcular için geçerli.

Kanser : Kirazın içerisindeki bazı maddeler fast-food gıdaların tüketiminden dolayı vücuda giren kimyasal ve kanserojen maddelerin etkilerinin azalmasına yardımcı olur. İş gereği veya kolaylık olması açısından sık sık fast-food gıdalar tüketiyorsanız akabinde kiraz tüketmenizi tavsiye ederim.

Kirazın Besin Değerleri (100 gr)

Karbonhidrat : 22 gr
Protein : 1 gr
Yağ : 0.2 gr
Kalori : 63 kcal

Kiraz Hakkında Merak Ettikleriniz

Kiraz Sapının Faydaları : Vücuttaki fazla suyun atılmasına yardımcı olan kiraz sapı zayıflamak isteyen kişiler için bire birdir. Diyet programınıza kiraz sapını eklemeniz sizi daha kısa sürede sonuca götürecektir.

Kuru Kirazın Faydaları : Yukarıda bahsettiğimiz faydalar dışında kuru kirazın normal kirazdan farklı olarak herhangi bir faydası yoktur. Ancak kuru olduğundan gramajı daha düşük olacaktır ve bu da besin değerlerinin daha fazla olması anlamına geliyor. Kirazın faydalarından daha iyi yararlanabilmek adına kiraz kurusu tüketilebilir.

Not : Bu besin ile ilgili merak ettiğiniz başka bir soru var ise yazının altına yorum olarak bırakabilirsiniz.

Faydalı Besinler kategorimizdeki diğer yazılara göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Önemli Uyarı : Her şeyin fazlası zarardır. Bir kişi için yararlı olan bir besin başka biri için zararlı olabilir. Bu nedenle tükettiğiniz besinleri dikkatli seçin.
Share

Related Posts:

  • Fıstığın FaydalarıKuruyemişler içerdikleri besin öğeleri sayesinde vücuda oldukça faydalı besinlerdir. Bu besinlerden biri olan fıstık çerezi B ve E vitamini, fosfor, magnezyum ve sodyum bakımından oldukça zengindir. Yüksek protein oranı ve sa… Read More
  • Karnabaharın FaydalarıKarnabahar, ağaç yemeği olarak nam salmış ve sofralarımızda yer etmiştir. İçerisinde bol miktarda C vitamini, mineraller, folik asit, potasyum ve lif barındırır. Bu özelliklerinin yanı sıra besin değerlerinin düşük oluşu… Read More
  • Brokolinin FaydalarıSağlıklı besin dendiği zaman akla ilk gelen besinlerden birisi hiç şüphesiz brokolidir. Sahip olduğu zengin besin öğeleri ve vücuda faydaları nedeniyle sıkça tüketilmelidir. İçerisinde A, C, K vitamini, demir, potasyum, selen… Read More
  • Ananasın FaydalarıTropikal meyve grubuna giren ananas, tadı ve görüntüsü ile kendine hastır ve diğer meyvelere pek benzememektedir. Bir çok markette ve manavda bulabileceğiniz bu besin, içeriğindeki yüksek vitamin, mineral ve lif oranı ile vüc… Read More
  • Havucun FaydalarıHavuç, turuncu rengi, tadı ve faydaları ile sık tüketilen besinler arasındadır. Toprağın altında yetiştirilen havuç ülkemizde bir çok bölgede yetiştirilmektedir. A, B, C ve K vitaminleri bakımından zengindir. İçerisinde çinko… Read More

0 Comments:

Yorum Gönder