Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

ÖYLE BiR LAZANYA YAPTIM Kİ YEMELERE DOYAMAYACAKSINIZ


Muhteşem lezzetli lazanya tarifimi muhakkak deneyin.Lezzeti şahane yedikçe yedirten cinsten, müptelası olacaksınız :)

LAZANYA

Malzemeler:

1 paket lazanya
600 gr kıyma
6 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 kase bezelye (ben konserve kullandım)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 buçuk -2 su bardağı kadar su

Beşamel sos için:

4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 litre + 1 bardak süt
1 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz

200 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)

1 bardak soğuk su

Hazırlanışı

Öncelikle geniş bir tavaya küçük yemeklik şekilde doğranmış soğanlar alınır ve sıvı yağla birlikte ocakta 2 dakika kadar kavrulur.
Ardından kıyma ilave edilip, kıyma da suyunu salıp çekinceye kadar kavrulmaya devam edilir.
Salça, karabiber ve tuz ilave edilip tekrar kavrulur ve en son suyu ilave edilir.
Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır.
Suyu süzdürülmüş bezelyeler de karışıma ilave edilip, bir kenarda bekletilir.
Bu arada ayrı bir tencerede beşamel sos hazırlanır.
Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınıp, ocağın altı yakılır.
Yağ eriyince un ilave edilip 1-2 dakika kavrulur.
Ardından sütü ilave edilir. Hızlıca (topaklanmaması için) bir tel çırpıcıyla çırpılıp, tuzu da ilave edilir. Göz göz oluncaya kadar, karıştırılarak pişirilir.
Orta büyüklükte derin bir tepsinin dibi yağlanır ve lazanyalar yan yana gelecek şekilde dizilir.
Üzerlerine kıymalı bezelyeli harçtan bolca serpilir.
Harcın üzerine beşamel sos gezdirilir. Beşamel sosun üzerine de bir avuç kadar rende kaşar serpilip, üzerine tekrar lazanyalar dizilir.
Lazanya, kıymalı harç, beşamel sos ve kaşar peyniri sırasıyla, lazanyalar bitene kadar uygulanır.
En son kata gelindiğinde son lazanyalar dizilip, tepsinin içerisine bir köşesinden dikkatlice 1 bardak kadar su dökülür. (lazanyaların pişerken güzel yumuşaması için). Kalan beşamel sos lazanyaların üzerine yayılır ve üzerine kaşar peyniri de bolca serpilir.
Fırına koymadan önce, tepsinin üzerine bir fırın kağıdı örtülür.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında ilk 30-35 dakika fırın kağıdı ile birlikte, 30-35 dakikadan sonra üzerindeki fırın kağıdı alınıp, 10-15 dakika da peynirler iyice kızarana kadar devam pişirilir.
Fırından çıkarılan lazanyanın ilk sıcaklığı gittikten sonra dilimlenerek afiyetle yenilir :)
Afiyet olsun.

Bu videomda sizlere Lazanya adli tarifimi paylastim.Bírdahaki videolarda görüsmek dilegiyle..
Kanalima abone olmayi ve begen tusuna basmayi unutmayin!
Desteklerinizi bekliyorum.
Beni diger sosyal medya hesaplarımdan da takip edebilirsiniz.
Share

0 Comments:

Yorum Gönder