Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

KiMSE SİZİN YAPTIĞINIZA İNANAMAYACAK/PROFİTEROL LEZZETİNDE/ HERKES HAZIR...



Bu tatlıyla herkesi kendinize hayran bırakacaksınız!Yiyenlerde bomba etkisi oluşturacak ve kimse sizin yaptığınıza inanmayacak!
O kadar lezzetli ki yemelere doyulmayacak :) 

PETİBÖR 


Kreması için:

Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml

800 ml süt
140 gr şeker/ 1 bardaktan bir buçuk parmak eksik
1 yumurta sarısı
40 gr nişasta/ 1 bardağın üçte biri kadar 1/3
115 gr un/ 1 bardaktan bir parmak eksik
1 yemek kaşığı dolusu tereyağ veya margarin
1 paket vanilya
1 Türk kahve fincanı soğuk süt
1 poşet sade Krem şanti

Hamuru için:

205 gr su/ 1 bardak 
1 çimdik tuz
100 gr tereyağı veya margarin
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı şeker/ 10 gr
145 gr un/ 1 su bardağından bir yemek kaşığı fazla
4 adet iri yumurta (L)

Üzeri için:

100 gr eritilmiş beyaz çikolata
50 gr sütlü +50 gr bitter karışık erittim.

Süslemek için:

Hindistan cevizi,toz yeşil fıstık v.s

Hazırlanışı:

Kreması için süt,şeker,yumurta sarısı,un ve nişasta tencereye alınır.Üzerine sütün yarısı ilave edilir ve topak kalmayacak şekilde çırpılır.
Ardından kalan süt ilave edilerek çırpılmaya devam edilir.Ocağın altı yakılır.Karıştırılarak göz göz olup koyulaşıncaya kadar pişirilir.Ocaktan alınır içerisine sıcakken vanilya ve tereyağ ilave edilir.Tekrar güzelce karıştırılır.
Üzeri hava almayacak şekilde streçlenip, oda ısısında soğumaya bırakılır.
Soğuk süt, şantiyle birlikte sertleştirilir.Soğuyan muhallebi bir kez mikserle çırpılır, ardından sertleşmiş şantiyle birleştirilerek mikserlenir.
Hamuru için tencereye sırasıyla su,tuz,yağ,vanilya ve şeker alınarak kaynaması beklenir.
Kaynadığı anda unu ilave edilir ve kısık ateşte hamur toparlanana kadar karıştırılarak pişirilir.
Hamur toparlandığında oda ısısında soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra içerisine tek tek yumurtalar ilave edilir.Her yumurta eklendiğinde yaklaşık yarım saniye mikserle çırpılır.
Hamur sıkma torbasına doldurularak, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine belli aralıklarla,istenilen büyüklükte yuvarlak olacak şekilde  sıkılır (eğer sıkma torbası yoksa iki kaşık yardımıyla da bu işlem yapılabilir)
Isıtılmış 180 derece alt/üst ayar fansız fırında 45-50 dk hamurlar iyice kızarana kadar pişirilir.
Pişen ve soğuyan hamurlar ortadan ikiye kesilir. Taban kısımlarına bol şekilde krema sıkılır veya kaşıkla doldurulur.
Üst kısımları yani kapakları eritilmiş çikolatalara,ardından arzuya göre hindistan cevizi,kıyılmış çikolata yada yeşil fıstığa batırılarak kremaların üzerlerine oturtulur.
Mümkünse bir gece yada en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirilerek servis edilir.
Afiyet olsun !



 Bu videomda sizlere Petibör adli tarifimi paylastim.Birdahaki videolarda görüsmek dilegiyle..
Kanalima abone olmayi ve begen tusuna basmayi unutmayin!
Desteklerinizi bekliyorum.
Beni diger sosyal medya hesaplarımdan da takip edebilirsiniz.
Share

0 Comments:

Yorum Gönder