Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Makalede Kaynakça Nasıl Yazılır? > Coğrafya Blog, Coğrafya Forum, Coğrafya Hakkında, Bilmeniz Gerekenler, Ne Nedir?, Coğrafya Haber, Coğrafya Yazılar,Kaynakça,Kaynakça Hakkında,Makale, Nasıl Yazılır?


Makalede Kaynakça Nasıl Yazılır?



Bilimsel araştırma tezlerinin sunumu için veya belirli bir konuda düşüncelerin ifade edilebilmesi için makale yazımı kullanılmaktadır. Makale yazımında da çalışılan konu üzerinde diğer kaynaklardan yararlanmak önemlidir. Farklı fikirlerin ışığında geliştirilen çalışma çok boyutlu bir anlam kazanır. Böylece aynı konu üzerinde farklı bir yaklaşım şekli ortaya koyulabilir. Yararlanılan kaynaklardan alıntı ve atıf yapıldığında bu kaynaklar makalenin kaynakça bölümünde mutlaka yazılmalıdır. Bu bölüm okuyucuya hangi eserlerden yararlanıldığını söyleyerek makalenin oluşturulduğu düşünce çevreleri hakkında bilgiler verir.

Kaynakça yazmak için öncelikle konu hakkında okunulan ve araştırmaya dahil edilen eserlerin listesini tutmak gerekir. Kullanılan eserin hangi bölümünden neyin alındığının not edilmesi kaynak belirtme aşamasında kolaylık sağlar. Not alma işlemi yapılmadığı takdirde kafa karışıklığına neden olabilir. Kaynakça bölümü yazılırken; yazarın ismi, eserin ismi, eserin yayın evinin ismi, basıldığı şehir ve son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler aralarına virgül işareti koyularak yazılmalıdır.

 kaynakça kullanılış şekilleri, kaynakça eser sıralaması, ödevlerde kaynakça,

Makale için kaynakça yazılırken yararlanılan kaynaklar hakkında mutlaka bulunması gereken bilgiler vardır. Bu bilgiler:

Yazarın Adı (soyadı, adı şeklinde)
Eserin Yayın Tarihi (ayraç içinde yazılır)
Makale Adı (başka bir makaleden yararlanılması durumunda)
Dergi Adı (koyu ya da italik font kullanılır)
Eserlerin Cilt Numarası, Sayısı, Sayfa Numaraları
X X


KATEGORİLER:

Coğrafya Blog, Coğrafya Forum, Coğrafya Hakkında, Bilmeniz Gerekenler, Ne Nedir?, Coğrafya Haber, Coğrafya Yazılar,Kaynakça,Kaynakça Hakkında,Makale, Nasıl Yazılır?
Share

0 Comments:

Yorum Gönder