Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Performans Ödevinde Kaynakça Nasıl Yazılır? > Coğrafya Blog, Coğrafya Forum, Coğrafya Hakkında, Bilmeniz Gerekenler, Ne Nedir?, Coğrafya Haber, Coğrafya Yazılar,Kaynakça,Kaynakça Hakkında,Performans, Ödev, Nasıl Yazılır?


Performans Ödevinde Kaynakça Nasıl Yazılır?



Performans ödevleri genellikle ilk ve orta dereceleri okullarda, öğrencilerin performans puanları ile not ortalamalarını yükseltebilmeleri için verilir. Öğrenciler performans ödevi hazırlarken araştırma ve bilgiye ulaşma konularında pratik yapmış olurlar. Araştırdıkları konular ile ilgili farklı kaynaklardan yararlanarak metinler yazarlar. Böylece hem araştırma hem analiz yapma hem de elde ettikleri bilgileri kullanarak yeni metinler oluşturma becerilerini geliştirirler. Çalıştıkları konular üzerinde yetkinliklerini pekiştirirler.

Öğrenciler performans ödevlerini hazırlarken kullandıkları kaynaklar ile ilgili bilgileri, tıpkı diğer bilimsel araştırma yöntemleri genelinde olduğu gibi kaynakça bölümü içerisinde belirtmelidir. Bu kaynakça bölümünde yararlanılan eseri yazan yazarın adı soyadı, eserin ismi ve basım yılı, eserde yararlanılan sayfa aralığı veya bölüm gibi bilgiler art arda yazılmalıdır. İnternet ortamında geniş kapsamlı bilgilere ulaşımın hızlanması nedeniyle öğrencilerin en çok kullandıkları kaynakları bu ortamdaki web siteleri oluşturmaktadır.

Eğer performans ödevi yazılırken bir web sitesi kaynağından yararlanıldıysa, sitenin URL adresi ve siteye ulaşılma tarihi kaynakça bölümünde yazılmalıdır. Ulaşılan tarihin yazılması internet sitelerinde değişimlerin ve güncellemelerin yaşanabilmesi nedeniyle önemlidir. Böylece okuyucu siteyi incelemek istediğinde bir değişiklik ile karşılaşırsa ulaşılan tarihte farklı bilgiler olabileceğini fark edecektir.

Performans ödevlerinin uzunluğu ve kapsamı diğer bilimsel çalışmalara oranla daha az olduğu için kaynakça bölümlerinin de çok detaylı olmaması normaldir. Amaç, yararlanılan kaynakların doğru bir şekilde belirtilerek hak ihlali durumlarını ortadan kaldırmak ve bu konuda okuyucuyu bilgilendirmektir.
X X


KATEGORİLER:

Coğrafya Blog, Coğrafya Forum, Coğrafya Hakkında, Bilmeniz Gerekenler, Ne Nedir?, Coğrafya Haber, Coğrafya Yazılar,Kaynakça,Kaynakça Hakkında,Performans, Ödev,  Nasıl Yazılır?
Share

0 Comments:

Yorum Gönder