Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

DÜNYANIN EN GÜZEL AÇMA TARİFİ /BAYILACAKSINIZ /TEL TEL YUMUŞACIK



Favoriniz olacak bu açma tarifi ve bu sarılış yöntemini daha önce görmediniz! Bu yöntemle hem kat kat, tel tel, hem de pofuduk, yumuşacık açmalar elde edeceksiniz.Ve vazgeçilmez açmalarınızın arasına girecek bir tarif.Hatta ertesi güne bile yumuşacık kalabilen tarifimi bütün püf noktalarına uyarak muhakkak denemelisiniz:)

Açma 
Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ (orta boy)
1 yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı dolusu şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un (5 buçuk -6 bardak kadar)

Açmak için;
Yaklaşık 150 gr tereyağı veya margarin ( oda ısısında yumuşamış)

Üzerleri için; 
2 yumurta sarısı


Hazırlanışı
Süt, su, şeker ve maya yoğurma kabına alınır.Çırpıcı yardımıyla özleşene kadar karıştırılır.
Üzerine tuz,yumurta akı ve sıvı yağ eklenerek tekrar karıştırılır.
En son un ilavesiyle birlikte kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
Üzeri örtülerek, hamur iki katına çıkana kadar mayalandırılır.
Mayalanan hamurun havası alınır.El sıvıyağla yağlanır ve hamur 12 bezeye ayrılır.
Üzerlerine birer tatlı kaşığı dolusu yumuşamış yağ koyulur.Bu şekilde 15-20 dakika bekletilir.
Bekletilen hamurlar birinci bezeden başlanarak el yardımıyla beze büyütülür.Hafif inceldiğinde ortadan ikiye katlanır, tıpkı “D” harfi gibi..
D harfi şeklinde katlanan hamur aşağıdan başlanarak yukarı doğru, rulo şeklinde sarılır.Bütün hamurlara sırasıyla aynı işlem uygulanır.
Tekrar ilk sarılan rulodan başlamak üzere, iki ucu tutulur ve ters yönlere doğru çevrilir.Simit yapar gibi iki uç birbiri üstüne getirilir.Yada bir düğüm atılır.
Tepsiye dizilen açmalar en az yarım saat ,iki katına çıkına kadar tepsi mayası yaptırılır.
Mayalanan açmaların üzerine yumurta sarısı sürülür.Arzu edilirse susam serpilir.
Önceden ısıtılmış 200 derece alt/üst ayar fırında üzerleri iyice kızarana kadar, yaklaşık 25-30 dk kadar pişirilir.
Fırından çıkarılan açmaların üzerlerine sıcakken muhakkak 5 dk kadar temiz bir bez örtülerek dinlendirilir.Daha sonra servis edilebilir.
Afiyet olsun..

Bu videomda sizlere Acma adli tarifimi hazirladim.Birdahaki videolarda görüsmek dilegiyle..
Kanalima abone olmayi ve begen tusuna basmayi unutmayin!
Desteklerinizi bekliyorum.
Beni diğer sosyal medya hesaplarımdan da takip edebilirsiniz.
Share

0 Comments:

Yorum Gönder