Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

👏BÖYLE TİRAMİSU PASTA GÖRÜLMEDİ🙌 YILA DAMGASINI VURACAK😃


Görüntüsü de lezzeti de şahane olan, oldukça hafif bu nefis pastamı, kahve sevenler için sunuyorum :)
Kahve sevenler kesinlikle bu lezzete bayılacak..
Kahve sevmeyenler ise sadece sütle ıslatıp bu pastayı deneyebilirler.O şekilde de eminim çok lezzetli olacaktır.

TİRAMİSU PASTA

Tiramisu Pasta

Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml
Kullandığım kalıp ölçüsü : 30 cm
Keki için :
2 adet yumurta 
125 gr şeker/ yarım bardaktan bir parmak fazla
1 paket vanilya
80 gr süt / yarım bardaktan bir parmak az
30 gr sıvı yağ / 1/5 bardak yani bardağın beşte biri kadar 
1 buçuk yemek kaşığı kakao 
100 gr un/ 1 bardaktan bir parmak fazla
1 paket kabartma tozu

Kreması için:

500 ml süt
1 adet yumurta sarısı
90 gr şeker/ yarım bardak şeker 
20 gr un / bir dolu yemek kaşığı
20 gr nişasta / bir tepeleme yemek kaşığı
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
250 gr labne peyniri/ Quark

15-16 adet kedidili bisküvisi
250-300 ml'lik büyük bir bardakta hazırlanmış şekersiz soğuk nescafe/ ben direk soğuk suyla hazırladım

Çikolatalı krema için:
1 poşet  350 ml süt ile pişirilip  soğutulmuş çikolatalı sosu
2 dolu yemek kaşığı Labne peyniri/Quark
1 poşet sade kremşanti

Üzerini süslemek için:

Kakao
Sertleştirilmiş krema
Mandalina

Yapılışı:
Keki için yumurta,şeker ve vanilya beyaz bir krema görüntüsü oluşana kadar çırpılır.Süt,yağ, kakao eklenir tekrar çırpılır.En son un ve kabartma tozu eklenerek homojen olana kadar çırpılır.Altına pişirme kağıdı serilmiş  30 cm'lik yuvarlak bir kalıba hamur boşaltılır.
Önden ısıtılmış 180 derece alt/üst ayar fansız fırında 15-20 dakika pişirilir.
Muhallebisi için uygun bir tencereye süt,yumurta sarısı, şeker, un ve nişasta alınarak karıştırılır.Ocağın altı yakılıp koyulaşana kadar pişirilir.Ocağın altı kapatılır içerisine yağ ve vanilya eklenerek iyice çırpılır.
Soğuyan kek ters çevrilerek servis tabağına alınır.

Üzerindeki pişirme kağıdı dikkatlice kaldırılır.

Hafif soğumuş olan muhallebinin içerisine Labne peyniri eklenir ve iyice karıştırılır.

Kek bir miktar soğumuş nescafeyle ıslatılır.Üzerine kremanın yarısı sürülür.Tek sıra nescafeyle ıslatılmış kedidili bisküvisi dizilir.Üzerine kalan krema boşaltılır.Üzeri düzeltilerek buzdolabına kaldırılır.

Bir poşet hazır çikolata sos pişirilip soğutulur.İçine iki dolu yemek kaşığı labne peyniri eklenip çırpılır.En son bir poşet kremşanti eklenip sertleşinceye kadar çırpılır.

Pasta buzdolabından alınır.Üzeri çikolata kremayla kaplanır. Tekrar buzdolabına kaldırılarak en az 2-3 saat mümkünse bir gece bekletilir.

Servis esnasında kakao serpilir.Arzu edilirse sertleştirilmiş krema ve meyvelerle süslenebilir.
Afiyet olsun..


Bu videomda sizlere Tiramisu adlı videomu paylaştım.Birdahaki videolarda görüşmek dileğiyle..
Kanalıma abone olmayı ve beğen tuşuna basmayı unutmayın!
Desteklerinizi bekliyorum.

Beni diğer sosyal medya hesaplarımdan da takip edebilirsiniz.

Share

0 Comments:

Yorum Gönder