Günlerce tazeliğini koruyan hatta gün geçtikçe daha da lezzetlenen, gevrek,beğeni garantili Gül Tatlısı.Herkes tarifini isteyecek!
Şerbeti için:
2 buçuk bardak şeker
3 bardak su
Birkaç damla limon suyu
Hamuru için:
2 çay bardağı irmik
1 buçuk çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı eritilmiş tereyağ
1 buçuk çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
4-5 çay bardağı un (aldığı kadar)
Yapılışı:
Şerbeti için şeker ve su tencereye alınarak ocağa koyulur.Kaynadığında limon suyu ilave edilip ocağın altı kısılır.Yaklaşık 20 dakika sonra şerbet hazırdır.Soğumaya bırakılır.
Hamuru için yumurta,yoğurt,yağlar,irmik ve kabartma tozu uygun bir kaba alınarak karıştırılır.Yavaş un ilavesiyle birlikte hamur çok sert olmayacak biçimde yoğrulur.
Üzeri örtülüp 15-20 dakika dinlendirilir.
Hamur ikiye bölünüp merdane ile ince olacak şekilde açılır.Çay bardağı yardımıyla yuvarlak şekiller çıkartılır.Dört dört olacak şekilde hamurlar kenarları üst üste gelecek biçimde yerleştirilir.Yukarıdan aşağıya kıvrılır.Tam ortadan ikiye kesilir.Kesilen yerler alta gelecek şekilde fırın tepsisine dizilir.
Tam ortalarına arzuya gören fındık,ceviz,badem yerleştirilir.
Önden ısıtılmış 180 derece alt/üst ayar fansız fırında 25-30 dakika üzerleri kızarana kadar pişirilir.
Sıcak tatlılara soğuk şerbet gezdirilir.Şerbeti iyice çektiğinde servis edilir.
Afiyet olsun.
Bu videomda sizlere Gül Tatlısının yapılışını gösterdim.Kanalıma abone olmayı ve beğen tuşuna basmayı unutmayın.
Beni diger sosyal medya hesaplarımdan da takip edebilirsiniz
0 Comments:
Yorum Gönder