Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

YAPIP YİYECEĞİNİZ EN GERÇEK SUPANGLE 🙌 / USTASINDAN BİREBİR TARİF 👌



Şimdiye kadar denediğiniz bütün Supangle tariflerini bir kenara bıraktıracak, “işte bu!” dedirtecek, hazırlarından farksız bir Supangle tarifi! Orjinal Pastane Supanglesi Malzemeler Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml 900 ml süt 200 gr şeker / 1 bardak 100 gr un/ 1 bardaktan bir parmak eksik 2 yemek kaşığı dolusu kakao/ daha koyu renk isterseniz 3 yemek kaşığı koyun 1 tam yumurta 100 gr tereyağı veya margarin 100 gr bitter çikolata 200 ml oda ısısında soğuk su / 1 bardak (yani buz gibi olması gerekmiyor) Yapılışı; Uygun bir tencereye un,şeker ve kakao alınarak karıştırılır.Bir miktar süt ilavesiyle pütür kalmıycak şekilde çırpılır.Yumurtası eklenip çırpma işlemine devam edilir.Geriye kalan süt eklenip iyice karıştırılır. Tencere ocağa alınıp orta ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir.Göz göz olmaya başlayınca ocağın altı kısılır ve yaklaşık 2-3 dakika sonra ocaktan alınır.İçerisine yağ ve çikolata eklenir.İster tel çırpıcıyla, ister mikserle yağ ve çikolata eriyip, supangleyle bütünleşinceye kadar çırpılır.En son soğuk su eklenip en az 5-6 dakika çırpılır.Ben oda ısısına gelene kadar arada çırptım ki kabuk bağlamasın.. Oda ısısına geldiğinde kaselere boşaltılır.En az 3-4 saat, mümkünse bir gece buzdolabında dinlendirilerek servis edilir. NOT: Bu ölçülerden toplamda orta büyüklükte 6 kase çıkıyor. Tavsiyem 1 gece dinlendirip servis etmeniz. Her birinin altına şekerli suyla ıslatılmış pandispanya ekleyerek de servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.. Bu videomda sizlere orijinal pastane supanglesinin yapılışını gösterdim.Kanalıma abone olmayı, beğen tuşuna basmayı unutmayın. Beni diger sosyal medya hesaplarımdan da takip edebilirsiniz
Share

0 Comments:

Yorum Gönder