Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

GÜNLERCE TAZELİĞİNİ KORUYAN TEK ATIMLIK MUHTESEM MİSKET KURABİYE/ PASTAN...


Kıyır kıyır haftalarca taze kalabilen,nefis bir kurabiye inanın pastane tuzlularından hiçbir farkı yok!
Hazırlaması çok kolay ve oldukça bereketli bir kurabiye!

Tuzlu Misket Kurabiye
Malzemeler
Kullandığım bardak ölçüsü : 200 ml
250 gr tereyağı/oda ısısında 
1 çay bardağı sıvıyağ /büyük boy
2 yemek kaşığı çörek otu
2 yumurta beyazı /hamura 
2 yumurta sarısı/üzeri için
 2 yemek kaşığı elma sirkesi
1 tatlı kaşığı mahlep 
Yarım paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 tatlı kaşığı tuz 
4 bardaktan 1-2 kaşık fazla un / hamur yumuşak olmalı  Yapılışı:
Yumurta sarısı ve un hariç bütün malzemeler uygun bir kaba alınır ve yavaş un ilavesiyle birlikte yumuşak bir hamur yoğrulur.
Hamurdan küçük küçük parçalar kopartılıp yuvarlanır.
Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir.
Önceden ısıtılmış 170 derece alt/üst ayar fansız fırında 40 dakika kadar pişirilir.
Afiyet olsun.. 

Bu videomda sizlere Tuzlu Misket Kurabiye´nin nasil yapilacagini paylastim.Bírdahaki videolarda görüsmek dilegiyle..
Kanalima abone olmayi ve begen tusuna basmayi unutmayin!
Desteklerinizi bekliyorum..
Beni diger sosyal medya hesaplarımdan da takip edebilirsiniz.
Share

0 Comments:

Yorum Gönder