Yediğinizde bir daha asla vazgeçemeyeceğiniz muhteşem lezzetli bir Cheesecake’dir!
Mutlaka favorileriniz arasına girecektir!
New York Cheesecake Tarifi İçin
Malzemeler
Kullandığım bardak ölçüsü : 170 ml
Kullandığım kalıp ölçüsü 26 cm
Alt taban için:
100 gr eritilmiş tereyağı
200 gr ince çekilip un haline getirilmiş petibör bisküvi/yulaflı da kullanılabilir
Cheesecake için:
600 gr tam yağlı frischkäse/ Türkiye için Sek süt marka beyaz krem peynir)
40 gr nişasta /3 yemek kaşığı
200 gr magerquark/ Türkiye için SEK marka Sade Quark
150 gr süt kreması /(
Sahne/1 bardağa yakın
1 yumurta
2 yemek kaşığı limon suyu
200 gr şeker/1 bardaktan biraz fazla
Beyaz sos için;
200 gr Schmand / Türkiye için Pınar marka Ekşi Krema
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı dolusu şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
Kırmızı sos için;
1 büyük bardak dolusu /300 ml donuk orman meyveleri/oda ısısında bekletilmiş ve çekilip püre haline getirilmiş
3-4 yemek kaşığı dolusu şeker (damak zevkinize göre ayarlayın. Sos biraz tatlı olsun.Ben 4 yemek kaşığı kullandım)
1 tatlı kaşığı hafif dolu nişasta
New York Cheesecake Tarifi Yapılışı:
Tereyağını eritip çekilmiş bisküvi ile iyice karıştıralım.
26 cm’lik kelepçeli kalıbın tabanına fırın kağıdı sıkıştırıp, üzerine bisküvili karışımı dökelim ve bardak altıyla bastırıp sıkıştıralım.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli alt/üst ayar fansız fırında 7-8 dk pişirelim.
Bu esnada bir kaba şeker, nişasta, krem peynir ve Quark’ı alıp kaşıkla veya spayulayla karıştıralım.
İyice karıştığına emin olduktan sonra yumurta, krema ve limon suyunu ekleyip tekrar karıştıralım.
Hepsi birbiriyle özleşince karışımı pişen alt tabanın üzerine yayıp tekrar fırına koyalım.
Yaklaşık 45 dk kadar daha pişirelim, üzeri kızarmadan çıkaralım.
Bu esnada bir kaba ekşi krema, vanilya, şeker ve limon suyunu alıp kaşık veya spatulayla güzelce karıştıralım.
Fırından çıkardığımız pastanın üzerine bu sosu eşit şekilde yayalım. Tekrar fırına koyup 5-6 dakika daha pişirelim.
Süre sonunda pastayı fırından alalım.
Kırmızı sos için oda oda ısısında hafif çözülmüş meyveleri püre olana kadar robotta çekelim. İçerisine şeker ve nişastayı ekleyip
karıştıralım ve ocakta kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
Bu meyve sosunu fırından çıkarıp 5 dakika beklettiğimiz Cheesecake’in üzerine yayalım.Oda ısısında soğuduktan sonra bir gece buzdolabında bekletelim.
Dilerseniz benim gibi üzerini erimiş beyaz çikolatayla süsleyebilirsiniz.
Dilimleyerek servis edelim.
Afiyet olsun.
Bu videomda sizlere New York Cheesecake´in nasil yapilacagini paylastim.Bírdahaki videolarda görüsmek dilegiyle..
Kanalima abone olmayi ve begen tusuna basmayi unutmayin!
Desteklerinizi bekliyorum.
Beni diger sosyal medya hesaplarımdan da takip edebilirsiniz.
0 Comments:
Yorum Gönder