Yeşil Mercimek: Kırmızı mercimeğe göre sıcaklık isteği daha az, nem isteği daha fazladır. Yozgat çevresi en çok
yetiştirildiği alandır. Türkiye üretiminin yaklaşık %70’ini karşılar.
İç Anadolu Bölgesi ve Yeşil Mercimek Tarımı
By Coğrafya Blogcusu at 14:42
Beşeri Coğrafya, Bölgeler Coğrafyası, coğrafya, Ekonomi Coğrafyası, Fiziki Coğrafya, İç Anadolu Bölgesi, Ne Nedir?, Tarım, Tarım Coğrafyası, Yeşil Mercimek
No comments
Related Posts:
Akdeniz Bölgesi ve Özellikleri Özet En güneyde yer alan bölgemizdir. Bu nedenle: Yıl boyunca güneş ışınlarını en dik açıyla alan; gölge boyunun en kısa olduğu bölgedir. Yıllık ortalama sıcaklığın en fazla olduğu bölgedir. Çizgisel hızın en fazla,… Read More
Akdeniz Bölgesi ve Bilinmesi gereken coğrafi Bilgiler En güneyde yer alan bölgemizdir. Bu nedenle: Yıl boyunca güneş ışınlarını en dik açıyla alan; gölge boyunun en kısa olduğu bölgedir. Yıllık ortalama sıcaklığın en fazla olduğu bölgedir. Çizgisel hızın en fazla,… Read More
Akdeniz Bölgesinde görülen platolar Nelerdir? Bölge, Türkiye’de karstik arazinin en geniş yer tuttuğu bölgedir.Buna bağlı olarak,lapya,dolin,uvala, polye, düden,obruk, mağara, sarkıt, dikit,sütun, traverten gibi karstik şekillerin en çok görüldüğü bölgedir.… Read More
Çizgisel hızın en hızlı olduğu bölge hangisidir? Çizgisel hızın en hızlı olduğu bölge Akdeniz Bölgesidir … Read More
Alacakaranlık olayının en az olduğu bölge hangisidir? Alacakaranlık olayının en az görüldüğü bölge Akdeniz … Read More
0 Comments:
Yorum Gönder