Şeker Pancarı: Özellikle Orta Kızılırmak Bölümü’nde, diğer bölümlerde ise sulanabilen alanlarda yetiştirilmektedir.
Türkiye üretiminin yaklaşık yarısını karşılar.
İç Anadolu Bölgesi ve şeker pancarı tarımı
By Coğrafya Blogcusu at 14:42
Beşeri Coğrafya, Bölgeler Coğrafyası, coğrafya, Ekonomi Coğrafyası, Fiziki Coğrafya, İç Anadolu Bölgesi, Ne Nedir?, Şeker Pancarı, Tarım, Tarım Coğrafyası
No comments
Related Posts:
Ekili dikili alan oranının en fazla olduğu bölge hangisidir? Marmara Bölgesi Ekili dikili alan oranının en fazla olduğu bölgedir.… Read More
TARIM VE HAYVANCILIK Ekili dikili alan oranının en fazla olduğu bölgedir. İklim çeşitliliğine bağlı olarak ürün çeşitliliğinin en fazla olduğu bölgedir. Modern (İntansif) tarım ve hayvancılık yöntemlerinin en çok kullanıld… Read More
Yüzölçümüne oranla tarım alanlarının en geniş yer tuttuğu Bölge hangisidir? Marmara Bölgesi Yüzölçümüne oranla tarım alanlarının en geniş yer tuttuğu, (Marmara%30, İç Anadolu %27, Ege%24, GD. Anadolu %20, Akdeniz %18, Karadeniz %16, D.Anadolu %10).… Read More
Marmara Bölgesi ve Buğday Tarımı Buğday: Ergene bölümü ve Güney Marmara’nın iç kısımlarında yaz kuraklığının etkili olduğu bölümlerinde yetiştirilir… Read More
Marmara Bölgesi ve Ayçiçeği Tarımı Ayçiçeği: Türkiye üretiminin yaklaşık %75 ini karşılar. Karasal iklimin görüldüğü Ergene Bölümü asıl yetişme alanıdır.Yağ üretiminde kullanılmaktadır.… Read More
0 Comments:
Yorum Gönder