Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Bezelye Yemeği Tarifi

Bezelye Nasıl Pişirilir

Ev yemekleri kas geliştirmek için oldukça faydalıdır. Bezelye yemeği tarifi ile kaslarınızın gelişimi için ihtiyacınız olan besin değerlerini karşılayabilirsiniz. Yapmanız gereken ise çok basit. İlk önce gerekli olan malzemeleri satın alın, daha sonra ise hazırlama işlemini anlattığımız gibi adım adım uygulayın. İlk bir kaç denemede aradığınız lezzeti bulamasanız da bir kaç denemeden sonra aradığınız lezzeti ve kıvamı yakalayabilirsiniz.

Bezelye Yemeği Malzemeleri


  • 1 Kilo Bezelye (Ayıklanmış)
  • 2 Patates
  • 1 Havuç
  • 2 Küçük Boy Soğan
  • Domates Salçası
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Sıcak Su
  • Sıvı Yağ

Bezelye Yemeği Besin Değerleri

Enerji : 125 kcal
Karbonhidrat :18 gr
Protein : 10 gr
Lif : 8 gr
Potasyum : 380 mg

Not : Besin değerleri etsiz olarak verilmiştir. Eğer kıymalı veya etli bezelye hazırlayacaksanız besin değerleri daha fazla yükselecektir.

Bezelye Yemeği Nasıl Hazırlanır?

  • İlk önce soğanları doğrayın ve az sıvı yağ ekleyerek kavurun. 
  • Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın. Bu sırada kavrulan soğana biraz salça ekleyin ve karıştırın. Dikkat edin soğanlar çabuk yanabilir. Lezzeti kaçmasın. 
  • Daha sonra bezelyeleri, havucu ve patatesi ekleyin. Tuzunu ve pul biberi ekledikten sonra önceden hazırladığınız sıcak suyu tencereye ekleyebilirsiniz. 
  • Yaklaşık 40 dakika pişmesini bekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısabilirsiniz. Ara kontroller yaparak tuzunu veya pişip pişmediğine bakabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Yanına Ne Gider : Bezelyenin yanına en çok yakışan yemek pilavdır. Karbonhidrat kaynağı olarak da bilinen pilav antrenmanlarınızda size ihtiyacınız olan enerjiyi verecektir.
Share

0 Comments:

Yorum Gönder