Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Samsung Galaxy S5 Tanıtıldı

Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S5, MWC 2014 etkinliğinde gün yüzüne çıktı.

.
İşte Galaxy S5′in Teknik Özellikleri!

TASARIM
Samsung her amiral gemisi modelinde yenilikçi tasarım sunmuştu, Galaxy S5′te de böyle oldu. Tasarım konusunda farklı düşünceler olsa da bir çok kesim tarafından beğenildi. Yine plastik bir maddeden üretilen Galaxy S5, Galaxy S4′e göre daha sağlam bir yapıya sahip. Eline alan kullanıcıların hemen hemen hepsi Galaxy S5′in  sağlam yapısını hissedebiliyor. Ayrıca tasarım konusunda Galaxy S2′yi andırıyor.



RAM
Galaxy S4 ile aynı RAM miktarını paylaşan Galaxy S5, 2 GB RAM‘i kasasının içinde bulunduruyor.







          EKRAN
  .
Full HD AMOLED ekranı bulunan Galaxy S5, 415 PPİ çözünürlük değeri sunuyor. Bu değer Galaxy S4′te 441, Note 3 te 386 ,iPhone 5S’te ise  326 PPİ’dir.
İŞLETİM SİSTEMİ
Android’in en son sürümü olan Kit Kat 4.4‘ü işletim sistemi olarak kullanan telefon ayrıca  Samsung’un yeni tasarladığı TouchWiz arayüzüne de sahip. Uygulama simgelerinin büyük ölçüde değiştiği cihazda bildirim paneli de değişimden nasibini aldı.
PİL
2.800 mAh kapasitesi bulunan pil, çoğu zaman işimizi görmemiz için yeterli süreyi tanıyacaktır bizlere.
S4 2600 mAh Note 3 3200 mAh bir bataryaya sahipti.
İŞLEMCİ
2.5 GHz hızında dört çekirdekli Krait Çipe sahip olan telefon, bu alanda dünyanın en iyi bir kaç telefonundan bir tanesi oldu.
KAMERA
16 MP‘lik bir kamera kullanan cihaz, 0.3 saniyede fotoğraf çekebilme özelliğine sahip. Gerçek zamanlı HDR teknolojisini de bünyesinde barındıran telefon, 4K video çekim teknolojisini de kullanıcılara sunuyor. Ayrıca Galaxy S5′in ön bölümünde  2.1 MP‘lik bir kamera kullanıldığı açıklandı.
DİĞER ÖZELLİKLER
Parmak izi sensörü kullanılan cihaz, PayPal üzerinden parmak izinizi kullanarak alışveriş yapmanıza olanak tanıyor.
IP67 sertifikası alan cihaz su geçirmez ve toza karşı etkili.
USB 3.0 teknolojisini kullanan cihaz daha hızlı veri aktarmamızı da sağlıyor.

Not:
Türkiye' ye gelecek modelinde aynı özellikler bulunup bulunmadığını bilemiyoruz.Türkiye'de 4G desteği olmadığı için Samsung kendi işlemcisiyle Türkiye'ye yollayabilir.Tabii Bu bilginin kesinlik payı yok sadece küçük bir soru işareti.

Share

0 Comments:

Yorum Gönder