Ne Yersen O'sun
Besin Kalitesi sağlığımızı her bakımdan etkiler
Tükettiğimiz yiyeceklerin niteliği sağlığımız için büyük önem taşır. Sürekli ölüp yenilenen hücreler ile bedenimiz bitmek bilmeyen bir değişim içindedir. Bedenimizdeki her bir hücre ve doku, yediğimiz, içtiğimiz ve evet, sistemimize aldığımız toksinleri bile yakıt, yapı taşları ve onarım malzemesi olarak kullanır.
Besinlerimiz doğal mı?
Ticari olarak yetiştirilen yiyeceklerin çoğunda kimyasal zehirler bulunur. Sebze yetiştiriciliğinde böcek ilaçları, yabani ot ilaçları ve mantar ilaçları kullanılır. Nadasa bırakılmayan toprakların azalan verimliliğini artırmak için kullanılan kimyasal gübreler bu topraklarda yetişen sebzelerin besin değerlerini düşük bırakır. Hayvanlara, hastalıktan korunmaları için bir yandan antibiyotik yüklemeleri yapılırken öte yandan büyümeleri hızlansın diye büyüme hormonları verilir. Bu besinler soframıza gelmeden daha bir sürü işlemden geçerek niteliklerini iyice kaybederler. Beyazlatılıp, gıda boyaları ve sentetik tatlandırıcılar ilave edilir. Sonra da plastik poşetlere sokulup dondurulurlar. Çoğumuz bu besinlerle yaşamımızı sürdürüyoruz. Belki de buna 'ancak ayakta kalıyoruz' desek daha doğru olur!
Besin seçimlerimiz bizi hücrelerimize kadar etkiler
Bu zehir dolu ve besin değerini yitirmiş yiyecekleri günlük tüketiyorsanız, 'bugünkü siz'i bunların oluşturduğunu bilin. Bu ürünlerin içerdikleri zehir hücrelerimize ve DNA mıza zarar verir. Bu yiyeceklerin uzun süreli tüketimi, gelişmiş ülkelerde rastlanan ve modern yaşam tarzından kaynaklanan hastalıkların temel sorumlusudur.
Besin değeri yüksek organik sebzeler seçin
Organik sebzeler, hiçbir zehirli ilaca maruz kalmamış, organik atıklarla zenginleşmiş, mineral açısından zengin topraklarda doğal gübreler kullanılarak yetiştirilir. Bu toprakların içeriğindeki besinler üzerinde yetişen tahıllara, sebzelere ve meyvelere, onlardan da doğru seçimi yapan insanlara geçer. Bu mineraller ve vitaminler eşliğinde sentezlenen bitkisel besinler hem yiyeceklerin lezzetini artırır hem de hücrelere enerji sağlayarak sağlıklı bir hücre yenilenmesi ve onarımını harekete geçirir. Bu besinler diğerleri gibi bizi zar zor ayakta tutmaktan çok daha fazlasını yaparak coşku dolu yaşamamızı sağlarlar.
Besin değeri yüksek, taze ve tam yiyecekleri tercih edin
Organik sebzeler, hiç zehirli ilaçlara maruz kalmamış, organik atıklarla zenginleşmiş, mineral açısından zengin topraklarda doğal gübreler kullanılarak yetiştirilir. Bu toprakların içerdiği besinler üzerinde yetişen tahıllara, sebzelere ve meyvelere, onlardan da doğru seçimi yapan insanlara geçer. Bu mineraller ve vitaminler eşliğinde sentezlenen phytonutrients olarak bilinen bitki besinleri hem yiyeceklerin lezzetini artırır hem de hücrelere enerji sağlayarak sağlıklı bir hücre yenilenmesi ve onarımını harekete geçirir. Bu besinler diğerleri gibi bizi zar zor ayakta tutmaktan çok daha fazlasını yaparak coşku dolu yaşamamızı sağlarlar.
Besin değeri yüksek taze ve tam yiyecekleri tercih edin
Sadece tam tahıllar gibi işlenmemiş gıdalar doğanın bedenimiz için tasarladığı ve ihtiyacımız olan besin çeşitliliğine sahiptir. Örneğin beyaz ekmek organik olabilir, ama işlem sırasında besin değerinin önemli bir bölümünü kaybeder. İşlemden geçmiş, şişelenmiş, konservelenmiş, kavanozlanmış, kısaca paketlenmiş her türlü gıdadan uzak durun.
Çiğ yiyin, enzimlerden yararlanın
Enzimler sindirim de dahil olmak üzere tüm kimyasal süreçlerin hızını ve etkisini artıran katalizörlerdir. Taze, tam ve en önemlisi çiğ organik yiyeceklerin içerdiği enzimler, bedenimizin ihtiyacı olan en nitelikli besinleri sağlar. Ayrıca bu besinlerin sindiriminde minumum enerji tüketiriz. Böylece geriye bedenimizin kendini onarması ve yenilemesi için bol bol enerji kalır. Enzimlerin çoğu 48 derece ısıda ölürler. Yiyecekleri pişirmek enzimlerin yok olmasına bizim de onların sağladığı canlandırıcı niteliklerden mahrum kalmamıza neden olur.
Yaşamı seçin
Organik ve tam yiyecekleri mümkün olduğunca çiğ tüketin ve besin değeri yüksek yiyeceklerle bedeninizi yeni baştan yapılandırarak sağlığı ve zindeliği yakalayın
0 Comments:
Yorum Gönder