Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

İnsan Sağlığı İçin En Tehlikeli Yiyecekler Hangileridir? Neleri Yemekten Kaçınmalıyız?

Sağlık, sahip olduğumuz en büyük değerdir. Sağlıklı bir yaşama sahip olmak ve sağlıklı yaşamak için yediğimiz, içtiğimiz herşeye dikkat etmeliyiz. Bu yazımızda da bu konuyu ele almak istedik. Aşağıda bazı gıdaların isimlerini bulacaksınız, bunlar sağlıklı bir yaşam için uzak durmamız gereken gıdaların listesidir. Lütfen beslenme şeklinize dikkat edin. Çünkü hayat ve sağlıklı yaşamak kadar önemli hiçbirşey yoktur bu dünyada. Allah size ve sevdiklerinize mutlu ve sağlıklı bir yaşam nasip etsin. İşte uzak durmamız gereken gıdalar;

1. Şekerli içecekler: Bunlar gazoz, şekerli çay ve meyve aromalı içecekler anlamına geliyor. Örneğin, bir kutu gazozda 7 çay kaşığı şeker ve yaklaşık 140 kalori bulunuyor. Bunların yerine bol bol su için.
2. İşlenmiş etler: Sosis, sucuk ve pastırmanın dâhil olduğu bu grupta “diyet” etiketi bulunsa bile bol miktarda yağ ve tuz var. Bunların yerine sandviçlerinizde biraz et, tavuk ya da balık kullanabilirsiniz.
3. Beyaz ekmek: Daha fazla lif tüketmek için tam tahıllı ekmek seçin. Ekmeğin rengine aldanmayın, üzerinde “tam tahıllı” yazan etiketin olmasına dikkat edin.
4. Yağlı süt: Yağlı süt ve süt ürünlerinden uzak durun, bunun yerine az yağlı olanlarını tercih edin.
5. Hazır çorba : Oldukça baharatlı olan bu çorbalarda ayrıca bol miktarda tuz bulunuyor. Bunun yerine çorbanızı kendiniz pişirin.
6. Abur cuburlar: Eğer mutfağınızda cips, kraker ve şekerlemeler varsa mutlaka yersiniz. Aldığınız bu atıştırmalıkların üzerinde “az yağlı” veya “trans yağ yoktur” şeklinde açıklamalar olsa bile, bu yiyeceklerde bol miktarda tuz ve kalori bulunuyor. Bunların yerine atıştırmalık olarak taze meyve veya sebze yiyin.
7. Tereyağı ve margarin: Tereyağı ya da margarin doymuş yağ içeriyor. Margarinde ayrıca trans yağ da bulunuyor. Trans yağ içermeyen bitkisel yağ- margarin karışımlarını deneyin. Ya da en iyisi margarine hiç başlamayın.
8. Beyaz pirinç: Kahverengi pirinç kullanın. Beyaz pirinç yerine kahverengi pirinç ya da diğer buğday ve arpa gibi tam tahılları kullanırsanız tip 2 şeker hastalığı riskinizi azaltabilirsiniz.
9. Yoğurt: Sade yoğurt yiyebilirsiniz. Yağ ve şekerli olanlarından uzak durun. Sade, az yağlı yoğurt seçin ve içine taze meyveler ekleyin.
10. İşlenmiş peynir: Peynirli yiyecekler, krem peynir ve peynir ürünlerinde genellikle çok fazla yağ ve tuz bulunurken bazılarında ise hiç peynir bulunmuyor. Bu yiyecekleri ölçülü şekilde tüketin.
Share

Related Posts:

  • Dairy-Free Whole Wheat Blueberry Muffins I have been addicted to muffins! Just about every week this past month I have made some sort of muffin. Usually these Dairy-Free Whole Wheat Blueberry Muffins. I don't know what it is about the combination of blueb… Read More
  • It's a Good DayHello Friends! I am back! I decided to take a bit of extra time off to recover from the Christmas festivities, the visiting, putting the house in order again and recovering from a sinus infection. One of my favorite song… Read More
  • Hyacinth Is there any thing that shouts Spring more then Hyacinths? (Well maybe daffodils or tulips!) Mandy brought this home from the store several weeks ago and we have been anxiously awaiting blooms. I think this photo s… Read More
  • A few more Christmas Decorations... I thought I would share a few more decorations this year. I didn't decorate quite as much as last year and most are just a repeat of last year. This sign was a gift last year. It made an easy entry decoration this year.… Read More
  • Christmas Wishes These vintage cards say it so eloquently and beautifully.Best Christmas Wishes to you Friends!...And a Happy New Year!I will be taking a little break from blogging until after the first of the year, I will be out of tow… Read More

0 Comments:

Yorum Gönder