TAJİN (FAS)
1 adet iri kuru soğan
2 diş sarımsak
750 gr parça kuzu eti
2 adet patates
2 adet sivri biber
2 adet domates
Tuz
Bu yemek yapımında kubbe kapaklı tencere kullanılır. Ancak yoksa normal tencere de kullanılabilir. Tencerenin tabanına yarım daire şeklinde doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsak konur. Üzerine kuzu eti yerleştirilir. Etin üzerine de çatı çatar gibi elma dilimi şeklinde doğranmış patates, boyuna bölünmüş biber ve birkaç parçaya kesilmiş domates konur. Tuz serpilir. Genelde odunlu ocakta pişer. Normal ocakta pişirmek için,; önce hızlı ateşe konur, sonra kısık ateşte 1-1,5 saat pişirilir.
AFİYET OLSUN....
'' TAJİN '' MÜKEMMEL BİR FAS LEZZETİ ( PROTEİN DEPOSU )
Related Posts:
TemaNo18 Peaceful Rush Blogger TemplateTemaNo18 Peaceful Rush Blogger Template… Read More
TemaNo20 Top Secret Blogger TemplateTemaNo20 Top Secret Blogger Template… Read More
TemaNo17 Make My Way Blogger TemplateTemaNo17 Make My Way Blogger Template… Read More
TemaNo19 The Late Show Blogger TemplateTemaNo19 The Late Show Blogger Template… Read More
TemaNo21 Summer Blogger TemplateTemaNo21 Summer Blogger Template… Read More
0 Comments:
Yorum Gönder