Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

'' TAJİN '' MÜKEMMEL BİR FAS LEZZETİ ( PROTEİN DEPOSU )

TAJİN (FAS)


1 adet iri kuru soğan
2 diş
sarımsak
750 gr parça
kuzu eti
2 adet
patates
2 adet sivri
biber
2 adet
domates
Tuz

Bu yemek yapımında kubbe kapaklı tencere kullanılır. Ancak yoksa normal tencere de kullanılabilir. Tencerenin tabanına yarım daire şeklinde doğranmış
soğan ve ince kıyılmış sarımsak konur. Üzerine kuzu eti yerleştirilir. Etin üzerine de çatı çatar gibi elma dilimi şeklinde doğranmış patates, boyuna bölünmüş biber ve birkaç parçaya kesilmiş domates konur. Tuz serpilir. Genelde odunlu ocakta pişer. Normal ocakta pişirmek için,; önce hızlı ateşe konur, sonra kısık ateşte 1-1,5 saat pişirilir.

AFİYET OLSUN....
Share

0 Comments:

Yorum Gönder