Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Ballı Zencefilli Limonata



Malzemeler:
 4 limon
 1 çay kaşığı toz zencefil
 6 taze nane yaprağı
 1 çay bardağı bal
 5 su bardağı (1 litre) su



Hazırlanışı:
Limon kabuklarını sebze soyacağı ya da keskin bir bıçakla, limonun beyaz kısımlarına girmeden soyun. Limonların suyunu sıkın. Balı, nane yapraklarını ve limon kabuklarını mutfak robotuna atıp iyice parçalayın. Limon suyuna, toz zencefili ve mutfak robotundan geçirilen karışımı ilave edip, iyice karıştırın; on dakika kadar bekletin. Karışımı süzün; beş bardak su ilave edip karıştırın. Buzdolabında soğuttuktan sonra, tekrar karıştırarak servis yapın. (Zencefilin dibe çökmemesi için içerken de karıştırılması tavsiye edilir.)
Faydaları:
C vitamini açısından zengin olan limon; mideyi rahatlattığı, spazm ve bulantılara iyi geldiği bilinen, aynı zamanda antiseptik özellik gösteren zencefil ve baldan hazırlanan bu içecek, soğuk algınlığı hallerinde vücudun direncini artırmasına ve daha hızlı toparlanmasına yardımcı olur. Bu içecek, soğuk algınlığı hallerinde ılık olarak tüketilmelidir.
Share

0 Comments:

Yorum Gönder