Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

MİDYELİ BALKABAĞI ÇORBASI ÇOK FARKLI VE MÜTHİŞ BİR LEZZET...!!!

Birçok insan midye balkabağı ve makarnayı bir arada hayal edemez...Hatta iğrenç olduğunu bile düşünebilir...Fakat bunu denemeden bence karar vermeyin...işte size mükemmel bir lezzet fırtınası...!!

Malzemeler:

2 adet taze soğan
2 adet soğan
6 diş sarımsak
300 gr. midye
Zeytinyağı
tuz
karabiber

Yarım paket makarna
1.5 dilim balkabağı
Beyaz şarap

İşe midyelerle başlayalım...Taze soğanı ince ince kıyın. Kuru soğanı halka halka doğrayın. Sarımsağı bıçak ile ince dilimler halinde kesin. Hepsini yağ ile kısık ateşte yumuşatın. Üç bardak su,  tuz ve isteğe göre beyaz şarap ekleyin.Kabuklu  midyeleri ve kıyılmış maydonoz ilave edin. 10 dakika kadar kaynatın midyeler ağzını açacaktır...Sonra ateşten alıp midyelerin içlerini çıkarıp kabukları atıp bekletin...

Bu mükemmel lezzet bir köşede beklerken biz balkabağına geçelim...

Soğan,sarımsak ve küp küp balkabaklarımızı zeytinyağında 3 dakika kadar kavuralım...renkleri pembeleştiğinde 3 bardak suyumuzu ilave edelim...yarım paket makarnayı tuz ve karabiberide ekleyip kaynatalım...yaklaşık 10 dakika sonra makarnalarımızda yumuşadığında ateşten alalım...

Şimdi sıra bu iki lezzeti birbirine karıştırmaya geldi....Midye çorbanızı balkabağı tencerenize boşaltın...

İşte size unutulmaz bir lezzet...Afiyet olsun..!!!!!
Share

0 Comments:

Yorum Gönder