Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Metaveri nedir? > Coğrafya Blog, Coğrafya Forum, Coğrafya Hakkında, Bilmeniz Gerekenler, Ne Nedir?, Coğrafya Haber, Coğrafya Yazılar,Metaveri, Çevre, Şehircilik, Bakanlık


Metaveri nedir?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye genelinde uyguladığı metaveri sistemi sayesinde coğrafi verileri paylaşıyor. Peki Metaveri nedir, nasıl metaveri eklenir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (ÇŞB), Türkiye genelinde hizmete sunduğu projelerden biri olan Mateveri ile coğrafi verinin kimin tarafından, nasıl, ne zaman, nerede ve ne için üretildiği gibi bilgilere erişim imkanı sunuluyor.

Emlak Pencerem / Emlak Haberleri Merkezi - 2 Ağustos 2018 - İstanbul

Metaveri nedir?

Veri hakkındaki açıklayıcı ya da tanımlayıcı bilgi olarak tanımlanmakta olup, coğrafi verinin kimin tarafından, nasıl, ne zaman, nerede ve ne için üretildiği gibi sorulara yanıt vererek, tekrarlı veri üretimlerini engellenmektedir.  

Metaveri Yönetim Editörüne nasıl metaveri ekleyebilirim?

https://metaveri.geoportal.gov.tr/ internet adresinden yayınlanmakta olan Metaveri Yönetim Editörüne kamu/kurum kuruluşları ve yerel yönetimler tarafından görevlendirilen personeller aracılığıyla, üretilen coğrafi verilere ait metaveri bilgileri eklenebilmektedir. Ayrıntılı bilgi için cbsmetaveri@csb.gov.tr adresine soru ve önerilerinizi iletebilirsiniz.


X X
X X


KATEGORİLER:

Coğrafya Blog, Coğrafya Forum, Coğrafya Hakkında, Bilmeniz Gerekenler, Ne Nedir?, Coğrafya Haber, Coğrafya Yazılar,Metaveri, Çevre, Şehircilik, Bakanlık
Share

0 Comments:

Yorum Gönder