Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

"Olası bir depremde Marmara’da 6 metre civarında tsunami olur" > Coğrafya Blog, Coğrafya Forum, Coğrafya Hakkında, Bilmeniz Gerekenler, Ne Nedir?, Coğrafya Haber, Coğrafya Yazılar,Doğal Afet, Tsunami,Deprem,Marmara


"Olası bir depremde Marmara’da 6 metre civarında tsunami olur"



Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde görevli Doç. Dr. Ergin Ulutaş, Marmara Denizi’ndeki tsunami tehlikesine dikkat çekti. 

Marmara bölgesinde deprem olması durumunda 1,5-2 metre yüksekliğinde tsunami olacağını söyleyen Ulutaş, ” En önemli nokta Marmara denizinde oluşabilecek heyelanlardır. Lokal bazda kıyılarımızda 3-6 metre civarında tsunami dalgaları görülebilir” dedi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde görevli Doç. Dr. Ergin Ulutaş, Marmara’da deprem olması durumunda tsunami oluşacağını belirtti. Vatandaşların olası Marmara depremi için önlemlerini artırması gerektiğini ifade eden Ulutaş, ” Marmara’da yaşanacak bir depremin ardından Marmara Denizi’nde tsunami de oluşabileceğini söyleyen Ulutaş, “Bir tsunami tehlikesi var Marmara’da. Eğer biz o tehlikeye karşı önlemler almazsak risk oluşturmuş oluyoruz. Dolayısıyla bu anlamda riski artırıp ya da azaltmak bizim elimizde. Marmara’da olası bir faylanma durumunda en kötü senaryoyu konuşacak olursak, biz doğrultu atımlı faylanmaların yaşanacağını düşünüyoruz.

X X


KATEGORİLER:

Coğrafya Blog, Coğrafya Forum, Coğrafya Hakkında, Bilmeniz Gerekenler, Ne Nedir?, Coğrafya Haber, Coğrafya Yazılar,Doğal Afet, Tsunami,Deprem,Marmara
Share

0 Comments:

Yorum Gönder