Marmara Bölgesi ve Keten Tarımı
By Bayram Cigerli at 10:03
Beşeri Coğrafya, Bölgeler Coğrafyası, coğrafya, Ekonomi Coğrafyası, Fiziki Coğrafya, Keten, Marmara Bölgesi, Ne Nedir?, Ne Nerededir?, Sanayi, Sanayi Bitkileri, Tarım, Tarım Coğrafyası
No comments
Keten: İzmit ve çevresinde yetiştirilir. Türkiye’de 1.sıradadır.
Related Posts:
İç Anadolu Bölgesi ve Yapılan Tarım Bölge genelinde karasal iklimle uyum sağlamış ürünlerin tarımı yapılmaktadır.Sulama sorunu tarımın en önemli sorunudur.Nadas alanlarının en fazla yer tuttuğu bölgedir.Genelde kuru tarım yöntemi uygulanır. Sulama imkânı olan y… Read More
İç Anadolu Bölgesi ve çavdar tarımı Çavdar: Yetişme şartları buğday ve arpaya benzer. Soğuğa karşı daha dayanıklıdır. Üretimin yaklaşık%70’ini İçAnadolu Bölgesi karşılar.… Read More
Yesil mercimek en fazla yetistirildiği bölge ve yer hangisidir? coğrafya Güncel Bilgiler İç Anadolu Bölgesi Yesil mercimek en fazla bu bölgede(Yozgat) yetistirilir.… Read More
İç Anadolu Bölgesi ve Yeşil Mercimek Tarımı Yeşil Mercimek: Kırmızı mercimeğe göre sıcaklık isteği daha az, nem isteği daha fazladır. Yozgat çevresi en çokyetiştirildiği alandır. Türkiye üretiminin yaklaşık %70’ini karşılar.… Read More
Buğday, arpa, sekerpancarı, elma ve patatesin en çok üretildiği bölge hangisidir? coğrafya Güncel Bilgilerİç Anadolu Bölgesi Buğday, arpa, sekerpancarı, elma ve patatesin en çok üretildiği bölgedir.… Read More
0 Comments:
Yorum Gönder