İç Anadolu Bölgesi
Koyun ve tiftik keçisinin en fazla yetistirildiği bölgedir.
Related Posts:
Ege Bölgesi ve Şeker pancarı tarımı Şekerpancarı: Afyon, Uşak ve Kütahya’da yaygın olarak üretilmektedir.… Read More
Ege Bölgesi ve Ovalar Ovaları:Dağlar arasında kırılmalar esnasında çöken grabenler tektonik ovaları oluşturur. Önemli tektonik Ovaları:GedizGrabeninde Akhisar,Salihli,Turgutlu,Alaşehir. Büyük Menderes Grabeninde İncirliova,Nazilli,Germencik.K… Read More
Ege Bölgesi ve Buğday Tarımı Buğday: Bölgenin tamamında iklim şartları uygun olmasına karşın Kıyı Ege’de yüksek gelir getiren ürünler tercihedilmektedir. Bu nedenle daha çok İç Batı Anadolu Bölümü’nde üretilmektedir.… Read More
Ege Bölgesi ve Haşhaş TarımıHaşhaş: Başta Afyonkarahisar olmak üzere Uşak, Kütahya ve Denizli çevresinde de yetiştirilir. Uyuşturucuhammaddesi olduğu için üretimi devlet kontrolündedir. Türkiye üretiminde %83’lük oranla ilk sıradadır.… Read More
Ege Bölgesi ve Pamuk tarımı Pamuk: İlkbahar döneminde yağış olgunlaşma döneminde kuraklık ister. Kıyı Ege Bölümü’nde sulanabilen alanlardayetiştirilmektedir. %30’luk üretimle GD Anadolu’dan sonra ikinci sıradadır.… Read More
0 Comments:
Yorum Gönder