Patates: Özellikle Nevşehir çevresinde yaygın olan ürün sulanabilen alanlarda yetiştirilmektedir. Türkiye üretiminin
yaklaşık %60’ı bölgeden karşılanır.
İç Anadolu Bölgesi ve Patates Tarımı
By Coğrafya Blogcusu at 14:58
Beşeri Coğrafya, Bölgeler Coğrafyası, coğrafya, Ekonomi Coğrafyası, Fiziki Coğrafya, İç Anadolu Bölgesi, İklim, Ne Nedir?, Patates, Tarım, Tarım Coğrafyası
No comments
Related Posts:
Akdeniz Bölgesi ve Gül TarımıGül: Gül yağı üretiminde kullanılan gülün tamamını Akdeniz Bölgesi karşılar. Göller Yöresi’nde, Isparta çevresinde yoğun olarak yetiştirilir.… Read More
Ege Bölgesinin Tarımda Birinci Olduğu Ürünler Nelerdir? Bölge; zeytin, üzüm, hashas, tütün ve incir üretiminde birincidir.(z-ü-h-t-i)… Read More
Akdeniz Bölgesi ve Yer Fıstığı tarımı Yer Fıstığı: Türkiye üretiminin %90’ını karşılar.… Read More
Akdeniz Bölgesi ve Anason Tarımı Anason: İlaç ve içki sanayinde kullanılır. Türkiye üretiminin %70’ini karşılar.… Read More
Akdeniz Bölgesi ve Pamuk tarımı Pamuk: Özellikle Çukurova çevresinde yetiştirilir. Türkiye üretiminin yaklaşık %20’sini karşılar ve GD Anadolu ve Egebölgelerinin ardından 3. sıradadır.… Read More
0 Comments:
Yorum Gönder