Hayvancılık:
Muğla(Menteşe Yöresi), Aydın, Manisa ve İzmir çevresinde arıcılık gelişmiştir. %50’lik bal üretimiyle Türkiye’de
ilk sıradadır. Büyük şehirlerin çevresinde tüketici nüfusun fazlalığına bağlı olarak kümes hayvancılığı gelişmiştir.
Bodrum ve Marmaris çevresinde sünger avcılığı da yapılmaktadır.
Kültür balıkçılığının en çok yapıldığı bölgedir.Ayrıca deniz balıkçılığında 3.sıradadır.
Başta Afyon olmak üzere şeker fabrikalarının bulunduğu Kütahya ve Uşak çevresinde besi (ahır) hayvancılığı da
gelişmiştir.
Ege Bölgesi ve Hayvancılık
By bayramcigerli at 21:30
Beşeri Coğrafya, Bölgeler Coğrafyası, coğrafya, Ege Bölgesi, Ekonomi Coğrafyası, Hayvancılık, Ne Nedir?, Ne Nerededir?
No comments
Related Posts:
Ege Bölgesi ve Cıva madeninin çıkarıldığı işlendiği yerler? Civa: İzmir(Ödemiş, Karaburun ve Çeşme)’de çıkarılmaktadır.… Read More
Ege Bölgesi, Sanayi ve Ticaret SANAYİ VE TİCARET-Bölge Marmara’dan sonra sanayileşmede ikinci sıradadır.-Daha çok tarıma dayalı sanayi kolları ve yeraltı kaynaklarının işlendiği tesisler gelişmiştir.Termik Santraller: Kütahya (Tavşanlı, Tunçbilek, Sey… Read More
Ege Bölgesi ve Altın madeninin çıkarıldığı işlendiği yerler? Altın: İzmir’de (Bergama) ve Uşak’ta(Eşme-Kışladağ) çıkarılmaktadır.… Read More
Ege Bölgesi ve Linyit madeninin çıkarıldığı işlendiği yerler? Linyit: Türkiye üretiminde ilk sırada yer alır. Muğla(Yatağan), Kütahya(Tavşanlı, Seyitömer, Değirmisaz veTunçbilek), Manisa(Soma), Denizli ve Uşak çevresinde çıkarılmaktadır.… Read More
Ege Bölgesi ve Demir madeninin çıkarıldığı işlendiği yerler? Demir: İzmir(Torbalı), Balıkesir(Edremit) yakınlarında çıkarılmaktadır.… Read More
0 Comments:
Yorum Gönder