Buğday: Bölgenin tamamında iklim şartları uygun olmasına karşın Kıyı Ege’de yüksek gelir getiren ürünler tercih
edilmektedir. Bu nedenle daha çok İç Batı Anadolu Bölümü’nde üretilmektedir.
Ege Bölgesi ve Buğday Tarımı
By bayramcigerli at 21:25
Beşeri Coğrafya, Bölgeler Coğrafyası, buğday, coğrafya, Ege Bölgesi, Ekonomi Coğrafyası, Ne Nedir?, Ne Nerededir?, Tarım, Tarım Coğrafyası
No comments
Related Posts:
Beşeri coğrafya, Yerleşme Coğrafyası, Nüfus Coğrafyası, Sanayi Coğrafyası, Siyasi Coğrafya, Enerji Coğrafyası, Turizm Coğrafyası, Ulaşım Coğrafyası, Tarım CoğrafyasıBEŞERİ COĞRAFYABeşeri coğrafya, Yerleşme Coğrafyası, Nüfus Coğrafyası, Sanayi Coğrafyası, Siyasi Coğrafya, Enerji Coğrafyası, Turizm Coğrafyası, Ulaşım Coğrafyası, Tarım Coğrafyası gibi alt dallara ayrılarak incelenir. YERLEŞ… Read More
Buğday ekim alanının en genis olduğu bölge hangisidir? coğrafya Güncel Bilgiler İç Anadolu Bölgesi Buğday ekim alanının en genis olduğu bölgedir … Read More
Yesil mercimek en fazla yetistirildiği bölge ve yer hangisidir? coğrafya Güncel Bilgiler İç Anadolu Bölgesi Yesil mercimek en fazla bu bölgede(Yozgat) yetistirilir.… Read More
Buğday, arpa, sekerpancarı, elma ve patatesin en çok üretildiği bölge hangisidir? coğrafya Güncel Bilgilerİç Anadolu Bölgesi Buğday, arpa, sekerpancarı, elma ve patatesin en çok üretildiği bölgedir.… Read More
Tahıl Tarımı Tahıl TarımıDünyada hasat yapılanalanların yarısına yakını (670milyon ha , %49), tahıl üretimine ayrılmıştır. Buğday %15 , pirinç %11 ve mısır %10’luk payları ile tüm tarım alanları içinde en geniş yer kaplayan üç üründü… Read More
0 Comments:
Yorum Gönder