Akdeniz Bölgesi ve Soya fasulyesi tarımı
By Rohat Fatih at 21:04
Akdeniz Bölgesi, Beşeri Coğrafya, Bölgeler Coğrafyası, coğrafya, Ekonomi Coğrafyası, Ne Nedir?, Ne Nerededir?, Soya Fasulyesi, Tarım, Tarım Coğrafyası
No comments
Soya Fasulyesi: Kış ılıklığı isteyen bir üründür. Özellikle Adana Bölümü’nde yetiştirilir. Yağ ve hayvan yemi üretiminde kullanılır. Türkiye üretiminin %90’ını karşılar.
Related Posts:
Akdeniz Bölgesi ve Adana Bölümü ADANA BÖLÜMÜ Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve Kilis bölümün il merkezleridir. Nüfusun %70’i bölümde yaşamaktadır. Ekonomisi tarım ve sanayiye dayanmaktadır. İskenderun demir çelik fabrikası ve Mersin Ataş… Read More
Akdeniz Bölgesinde yer alan en önemli ören tarihi yerler Nerededir? Olympos(Beydağları),Termesos(Güllük Dağı), Perge, Patara, Side-Aspendos(Antalya), Sagalassos ve Kız Kalesi(Mersin) bölgedeki önemli tarihi ören yerleridir.… Read More
Akdeniz Bölgesinde yer alan en önemli inanç merkezleri Nelerdir? Hatay Saint Pierre Kilisesi Dünya’da kurulan ilk kilisedir ve Hıristiyanlığın önemli hac merkezlerinden biridir.… Read More
Deniz turizminin en erken başlayıp en geç bittiği bölge hangisidir? Deniz turizminin en erken başlayıp en geç bittiği bölgedir. Antalya,Alanya, Kaş, Finike, Lara, Fethiye deniz turizminin geliştiği yerlerdir.… Read More
Akdeniz Bölgesinde yer alan mağaralar Nelerdir? Özellikleri Nelerdir? örnekleri Nelerdir? Burdur-İnsuyu, Antalya-Karain, Alanya-Damlataş, Mersin-Yedi Uyuyanlar (Eshab-ı keyf) mağaraları ile Cennet-Cehennem Obrukları önemli karstik şekilleridir.… Read More
0 Comments:
Yorum Gönder