Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Nohut Tarifi

nohut nasıl yapılır

Besleyici değerleri ve lezzeti ile ön plana çıkan, mutfaklarımızın vazgeçilmez sulu yemeği nohut tarifimiz bu gün sizlerle. Tane tane, ağızda dağılan ve damaklarda bir tat bırakan nohut yemeğini siz de evlerinizde rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bunun için gerekli malzemeleri almanız ve tarifimizi uygulamanız yeterli.

Nohut tarifi yazımız fit tarifler kategorisinde çünkü besleyici değerleri oldukça yüksek ve faydalı bir yemek. Özellikle içindeki protein miktarının sporcuları cezbedeceğinden hiç şüphemiz yok. Besin değerlerini incelediğinizde ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Nohut İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 Su Bardağı Nohut
  • 2 Adet Biber
  • 1 Adet Soğan
  • Sıvı Yağ
  • Salça
  • Kırmızı Toz Biber
  • Karabiber
  • 3-4 Bardak Sıcak Su

Nohut Besin Değerleri (Bir Porsiyon Değeri)

Kalori: 130 kcal
Karbonhidrat : 15 gr
Protein : 8 gr
Yağ : 4 gr

Nohut Nasıl Hazırlanır?

  • İlk önce soğanları ve biberleri doğrayın. 
  • Daha sonra bir tencereye az miktarda sıvı yağ ekleyin, soğanları ve biberleri biraz kavurun. Kavurma işlemini uzun tutarsanız yemekte soğanın ve biberin lezzetini alamayabilirsiniz. Soğanlar ve biberler kavrulurken yemeğin salçasını da ekleyin ve biraz daha kavurun.
  • Önceden ıslattığınız, beklettiğiniz ve haşladığınız nohutların suyunu da süzdükten sonra tencereye koyabilirsiniz. 
  • Baharatları da ekledikten sonra yemeğe sıcak suyu da ekleyerek pişirmeye bırakabilirsiniz. 15-20 dakikalık bir pişirme sürecinden sonra nohut yemeğiniz servise hazır olacaktır. Afiyet olsun.

Not : Nohutları bir gece önceden suda bekletmeniz gereklidir.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Tavsiye : Dilerseniz nohut yemeğini hazırlarken et suyu bulyonu da kullanabilirsiniz.
Share

Related Posts:

  • Yulaflı Tart TarifiŞekerli yiyecekler ve tatlılar kas gelişimini olumsuz yönde etkiler ve kilo almanıza neden olur. Bu nedenle sporcular için tatlı ihtiyacı her zaman sorun olmuştur. Ancak üzülmeyin, çünkü şeker miktarı az olan ve tatlı ih… Read More
  • Humus TarifiLeblebinin ham maddesi, pilavın vazgeçilmez yancısı nohutun daha bilmediğiniz bir çok özelliği var. Humus adı verilen bu tarifle nohuta bakış açınız değişecek. Yüksek besin değerleri ve lezzeti ile damağınızda tat bırakacak, … Read More
  • Barbunya TarifiMutfağımızın vazgeçilmez yemeklerinden biri olan, lezzeti ve besin değerleri ile ön plana çıkan kurubaklagiller sınıfından barbunya tarifi Fit Tarifler kategorimizde. Evinizde leziz bir barbunya hazırlamak için yapmanız gerek… Read More
  • Lor Peynirli Salata TarifiZayıflama yolunda atılan ilk adımlardan biri salata tüketimini arttırmaktır. Birçok diyet programında da salata önemli başrol oynamaktadır. Hal böyle olunca salata çeşitleri de bir hayli önem arz ediyor. Bugünde lezzeti ve be… Read More
  • Ton Balıklı Omlet TarifiYumurta içerisindeki yüksek protein miktarı nedeniyle sporcuların ana besin maddesi haline gelmiştir. Hazırlanışı ve maliyeti bakımından oldukça pratik bir besin olan yumurtanın bir çok hazırlanış şekli bulunmaktadır. Yumurta… Read More

0 Comments:

Yorum Gönder