Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Marmara Gölü, Ege Bölgesinde mi Yoksa Marmara Bölgesinde Mi?

Anasayfa > Site Arşivi > Coğrafya Konu Anlatımları ve Notları > 01-Bayram Hoca İle Coğrafya Dersi > Yeryüzü Şekilleri  Coğrafya Konu Anlatım > Göller >  Marmara Gölü, Ege Bölgesinde mi Yoksa Marmara Bölgesinde Mi?



Marmara Gölü, Ege Bölgesinde mi Yoksa Marmara Bölgesinde Mi?
 Marmara Gölü, Ege Bölgesinde mi Yoksa Marmara Bölgesinde Mi?

  *Arkadaşlar, bugün coğrafya dersinde en çok karıştırılan bir soru ile karşı karşıyayız. Şimdi size Marmara gölü, Ege bölgesinde mi yoksa Marmara bölgesinde mi? sorusunun yanıtı birlikte verelim ve cevaplayalım....
 
  *Öncelikle;
   -Alüvyal Set göller kategorisinde yer alan Marmara Gölü, Ege bölgesinde yer almaktadır.
   -Marmara gölünün adı Marmara olduğu için insanlar genelde bu gölün Marmara Bölgesinde yer aldığını sanmaktadırlar ama bu sadece isim benzerliğinden öteye gitmemektedir.
   -Marmara adının; Hem bir göl ismi olması hemde bir Bölge ismi olması nedeniyle insanlar Marmara gölünün, Marmara Bölgesinde yer aldığını sanmaktadır ama bu yanlış bir bilgidir.
   -Dediğimiz gibi Marmara gölü, Ege bölgesinde yer alan hatta Ege bölgesinde yer alan Manisa şehrimizde bulunan Alüvyal set göldür.

Kategoriler:

01 Bayram Hoca Notları , Coğrafya Konu Anlatımları , Coğrafya Notları , Göller , Yeryüzü Şekilleri, Alüvyal Set Göller, Marmara Gölü


Share

0 Comments:

Yorum Gönder