Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Humus Tarifi

humus nasıl yapılır

Leblebinin ham maddesi, pilavın vazgeçilmez yancısı nohutun daha bilmediğiniz bir çok özelliği var. Humus adı verilen bu tarifle nohuta bakış açınız değişecek. Yüksek besin değerleri ve lezzeti ile damağınızda tat bırakacak, kilo almanıza yardımcı olacak humus tarifi Fit Tarifler kategorimizde. Hazırlanışı oldukça basit olan bu tarifi sizde evlerinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. İşte Humus Tarifimiz;

Humus Malzemeleri

  • Haşlanmış Nohut (200 gr)
  • Zeytinyağı
  • Yarım Çay Bardağı Tahin
  • Limon
  • Tuz
  • Baharat
  • Sarımsak

Humus Besin Değerleri

Kalori : 430 kcal
Karbonhidrat : 55 gr
Protein : 18 gr
Yağ : 17 gr

Humus Nasıl Yapılır?

  • Nohutları haşlayın ve püre haline getirin. 
  • Nohutların iyice parçalandığından emin olduktan sonra içerisine tahin, limon, tuz, sarımsak ve diğer baharatları ekleyip karıştırın. 
  • Karışımı tamamladıktan sonra bir kaba yayın ve üzerine biraz zeytinyağı gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.
Share

0 Comments:

Yorum Gönder