Bayram Cigerli Blog

Bigger İnfo Center and Archive

Tavuklu Pilav Tarifi

tavuklu pilav nasıl yapılır

Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan, kokusunu duyduğunuzda yemeden geçemeyeceğiniz tavuklu pilav tarifi bugün sizlerle. Özellikle sporcu arkadaşlarımız içerisindeki yüksek karbonhidrat ve protein nedeniyle bu tarifi çok sevecek. Evde kendinizde rahatlıkla tavuk pilav hazırlayabilirsiniz.

İlk bir kaç denemede kıvamı tutturamayabilirsiniz ancak işin püf noktalarını öğrendikçe seyyar tavuk pilavcılardan bile daha lezzetli tavuklu pilav hazırlayabileceğinizden hiç şüpheniz olmasın.

Tavuklu Pilav Malzemeleri

  • 1 Adet Kemikli Tavuk Göğsü
  • 2 Su Bardağı Pirinç
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
  • 3 Su Bardağı Tavuk Suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Tavuklu Pilav Besin Değerleri

Kalori: 330 kcal
Karbonhidrat : 45 gr
Protein : 16 gr
Yağ : 9 gr

Tavuklu Pilav Nasıl Hazırlanır?

  • İlk önce kemikli tavuk göğüsünü iyice yıkayın ve haşlayın. Haşlama suyunun biraz fazla olması gerekiyor çünkü daha sonraki aşamalarda bu su işimize yarayacak. 
  • Tencereye koyduğunuz kemikli tavuk göğüsünü biraz geçecek şekilde su eklerseniz yeterli olacaktır. Tavuğu haşladıktan sonra kemiklerinden ve derisinden ayırın ve parçalayın.
  • Önceden suda bekletmiş olduğumuz pirinçleri alın, tekrar yıkayın ve suyunu süzün. 
  • Boş bir pilav tenceresine ayçiçek yağını ve tereyağını ekleyin. Yağı kızdırdıktan sonra pirinçleri ekleyebilirsiniz. 
  • Pirinçleri biraz kavurduktan sonra hemen 2 su bardağı tavuk suyunu ekleyin. Daha sonra biraz karıştırın ve kısık ateşte pilavın demlenmesini bekleyin.
  • Pilav biraz suyunu çekmeye başlayınca önceden hazırladığımız tavukları ilave edin ve birkaç dakika daha pişirin. 
  • Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra ocağı kapatın ve pilavı biraz dinlendirin. 5-10 dakika bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Not : Pilav yapmadan önce kullanacağınız pirinci önceden suda bekletmeniz gerekmektedir.

Önemli: Vücut geliştirme sporcusu iseniz tavuk pilavın yağını ve tuzunu daha az, tavuğunu daha fazla kullanmanız ve o şekilde tüketmeniz çok daha faydalı olacaktır.

Sitemizdeki diğer Fit Tarifleri merak ediyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Püf Noktaları : Pilav suyunu çekerken çok fazla karıştırmamaya özen gösterin. Lapa olmaması için çok karıştırmamaya ve fazla kaynatmamaya özen gösterin. Kısık ateşte yavaşça pişirin.
Share

0 Comments:

Yorum Gönder